Gigi Becali, bucurie amară după calificarea naționalei la EURO 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Gigi Becali a salutat calificarea naționalei României la EURO 2024, dar cu un gust amar.

În partida de sâmbătă seară, câștigată de România cu 1-2 contra Israelului, ambii jucători ai FCSB-ului, respectiv Florinel Coman și Darius Olaru au fost rezerve. Singurul care a intrat pe parcurs a fost Coman, în minutul 65 în locul lui Drăguș. Coman s-a ”remarcat” doar printr-un cartonaș galben luat în minutul 71 după ce a întârziat reluarea unei faze.

Gigi Becali a salutat calificarea naționalei la EURO 2024, dar a și dat de înțeles că este supărat că doar doi fotbaliști de la FCSB au fost selecționați în acest moment la națională.

'E foarte bine pentru România că ne-am calificat. Dar pentru mine nu contează. Nu mă bag eu să comentez, să fie sănătoși. Ce să spun eu despre echipa națională dacă nu mă pricep? Ce bucurie să am eu dacă jucătorii mei nu joacă? Să răspundă (n.red. - despre calificare) cei care se pricep și cei care conduc naționala', a spus Gigi Becali, la DigiSport.

Israel - România. Tricolorii, calificare la EURO 2024 pe terenul de la Budapesta! 

Amintim faptul că Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Tricolorii au făcut un meci foarte bun în Ungaria, în ciuda unui start ratat, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63).

Cum arată grupa horror pentru România la Euro 2024, dar și grupa „norocoasă”

Tragerea la sorți a grupelor se face pe 2 decembrie în baza a 4 urne valorice, alcătuite după clasamentul final al preliminariilor EURO 2024 astfel (se elimină rezultatele cu ultima clasată din grupele preliminare de 6 echipe), potrivit celor de la Prosport, care explică:

Urna 1: Germania și top 5 câștigătoare de grupe funcție de punctele obținuteUrna 2: Câștigătoarele de grupe clasate 6-10 + cel mai bun loc 2 din preliminariiUrna 3: Locurile 2 din grupe clasate pe pozițiile 12-7 în clasamentul final al preliminariilorUrna 4: Locurile 2 din grupe clasate pe pozițiile 18-20 în clasamentul final al preliminariilor + cele 3 calificate prin play-off-ul Ligii Națiunilor

Potrivit regulamentului UEFA, dacă NU pierdem cu Elveția, marți, vom fi 100% în urna 1 sau 2, fiind câștigători de grupă.

Dacă încheiem grupa pe locul secund, vom fi în urna 3 sau 4 la tragerea la sorți.

În funcție de această configurație, o grupă imposibilă ar fi: Franța, ROMÂNIA, Italia, Elveția sau Germania, ROMÂNIA, Olanda, Grecia iar una accesibilă: Austria, ROMÂNIA, Slovenia, Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel