Gigi Becali, mai sărac cu trei oi. Hoții le-au furat de pe câmp
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Polițiștii au fost sesizați telefonic cu privirea la dispariția celor trei oi. Prejudiciul a fost estimat la 1500 de euro.

Poliţiştii oraşului Voluntari au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat că vineri i-au fost sustrase trei oi care se aflau la păşunat pe un teren extravilan din apropierea Bd. Pipera - Voluntari, judeţul Ilfov, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, oile îi aparţin omului de afaceri Gigi Becali. Conform unui comunicat al IPJ Ilfov, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Voluntari, care au efectuat activităţile de cercetare.

Sâmbătă, în jurul orei 20,30, poliţiştii au depistat în trafic autoturismul folosit la comiterea faptei reclamate, în interiorul căruia se aflau doi tineri, în vârstă de 17 şi respectiv 22 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că tânărul care se afla la volan nu poseda permis de conducere.

Prejudiciul reclamat este de 1.500 de euro.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii oraşului Voluntari, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Citește și:

Proba preferată de procurorii lui Macovei ar putea să o înfunde pe ”mama anticorupției”, după accident. CCR, decizie care o protejează de o eventuală investigație

La două săptămâni după accidentul în care a fost implicat fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, Poliția nu a publicat încă rezultatele anchetei. Mai multe site-uri și televiziuni au anunțat că raportul de cercetare la locul faptei ar preciza că Macovei a intrat pe contrasens, neadaptând viteza în curbă, și a lovit un motociclist care se deplasa în sens opus. Informațiile obținute din anchetă nu au fost confirmate sau infirmate oficial, ca urmare au apărut temeri în spațiul public că se încearcă mușamalizarea cazului.

Monica Macovei a prezentat pe Facebook propria variantă, susținând că motociclistul ar fi intrat pe sensul ei de mers și ar fi lovit roata autovehiculului marca Suzuki, spărgând o roată, ceea ce a determinat deplasarea mașinii  pe sensul de mers al motocicletei. Supranumită ”mama anticorupției” de către susținătorii săi din presă, Macovei spune că nu ar fi avut o viteză mai mare de 70 de kilometri pe oră, în momentul producerii accidentului.  

Probă esențială: unde erau urmele de ulei de motor

Experții în siguranță rutieră consultați de DCNews spun că ar fi simplu de stabilit dacă motociclistul a intrat pe contrasens și a lovit mașina sau invers, dacă au fost recoltate probele de la locul accidentului. Radiatorul și baia de ulei au fost sparte, iar lichidul scurs pe șosea lasă urme care arată locul impactului. Din relatările presei se pare că ”balta” de ulei se afla pe sensul de mers al motociclistului, deci mașina Monicăi Macovei ar fi intrat pe contrasens. Este important, de asemenea, modul de dispersie a fragmentelor rezultate din impact (faruri, sticlă, elemente de caroserie etc). Aceste urme trebuiau corect conservate (fotografic și prin măsurători). Din păcate, presa a descoperit la două săptămâni de la accident că pe șosea mai zăceau încă obiecte personale ale victimei pe care polițiștii nu s-au obosit să le ridice de la fața locului.

La 70 km/h, o mașină Suzuki nu iese în decor

Experții în siguranță rutieră consideră că, la viteza invocată de Monica Macovei, o mașină modernă, dotată cu sistemele pe care le are marca Suzuki, nu ar putea fi împinsă de forța centrifugă pe contrasens. Fie viteza ar fi fost mai mare, fie este vorba despre neatenția șoferului sau a motociclistului. Principala cauză a neatenției este telefonul mobil, deci prima probă care ar trebui verificată este listingul convorbirilor.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel