Urmărește emisiunea live
Gigel Lazăr, la 54 de ani: Comparativ cu 2021, anul acesta mă simt împlinit, dar, în același timp, golit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog (FNA) şi CIADO România, împlinește pe 3 septembrie vârsta de 54 de ani. 

DC News: Cum vă simțiți la împlinirea vârstei de 54 de ani? Cum sărbătoriți?

Comparativ cu 2021, anul acesta mă simt împlinit, dar, în același timp, golit. Din punct de vedere profesional, am început să dezvoltăm foarte multe proiecte pentru luna septembrie și anul școlar. Însă, între timp, mi-a murit tatăl. Pe de altă parte, diversitatea de consum care a apărut în România, mă refer aici la tinerii de 16-18 ani, ne mobilizează și mai mult. Dar suntem, în continuare, fără sprijin guvernamental, care tratează problema cu foarte mare indiferență, axându-se doar pe ceea ce înseamnă combaterea traficului și nu prevenirea consumului de droguri., a spus Gigel Lazăr.

În ceea ce privește viața personală, suntem bucuroși că domnul academician (n.red. academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici) abia a ieșit din spital acum două zile, după ce a a avut două intervenții chirurgicale, una cu anestezie totală. Faptul că, la 99 de ani, a rezistat nu poate decât să ne împlinească, precum și expertiza dânsului de care încă avem foarte multă nevoie., a declarat Gigel Lazăr.

DC News: Ce planuri de viitor aveți?

Îmi doresc, pe anul următor, să văd că există politici anti-drog coerente, să văd că mass-media rămâne la fel de atentă ca DC News, în ceea ce privește tematica consumului de droguri în rândul tinerilor. Mai mult, doresc să văd că facem ceva pentru tânăra generație care este din ce în ce mai debusolată sub aspectul emoțional, social ș.a.m.d., a concluzionat Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog (FNA) şi CIADO România, pentru DC News.

 

Citește și - O nouă abordare în materie de antidrog. Gigel Lazăr, președintele FNA: Un pas important privind credibilitatea acțiunilor României în domeniu 

Federația Neguvernamentală Antidrog solicită Guvernului Românie să se implice și să regândească toată structura antidrog din România atât la nivelul funcționării instituțiilor, cât și politice naționale.

O nouă abordare în materie de antidrog. Gigel Lazăr, președintele FNA: Un pas important privind credibilitatea acțiunilor României în domeniu 

"Pentru a intensifica lupta împotriva drogurilor ilegale, Consiliul JAI a adoptat mandatul său de negociere referitor la propunerea privind Agenția pentru Droguri a UE, menită să transforme actualul Observator European pentru Droguri și Toxicomanie într-o veritabilă agenție și să consolideze rolul. Noul regulament va oferi mijloacele necesare pentru a răspunde într-un mod mai eficient la noi provocări în materie de sănătate și securitate generate de droguri ilegale, pentru a sprijini mai bine state și pentru a contribui la crearea situației la nivel internațional", a declarat Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog.

Astfel, Federația Neguvernamentală Antidrog solicită Guvernului Românie să se implice și să regândească toată structura antidrog din România. 

"Raportat la noua abordare a UE, este un pas important privind credibilitatea acțiunilor României în domeniu și o decizie corect de îndeplinire a obiectivelor asumate prin Tratatul de aderare la UE, Capitolul 24 JAI - reducerea cererii și ofertei de droguri, de altfel esențial pentru accederea în Zona SCHENGEN", a mai spus  Gigel Lazăr.

Agenția UE pentru droguri (EMCDDA) lansează, azi,  14 iunie, "Raportul european privind drogurile 2022: Tendințe și evoluții".

La conferința de presă participă Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne, Franz Pietsch, președintele Consiliului de administrație al OEDT (Austria) și Alexis Goosdeel, director OEDT.   

Din "Raportul european privind drogurile 2022: Tendințe și evoluții" puteți afla ce spun ultimele date despre tendințele consumului de droguri și ale pieței? Ce medicamente noi periculoase apar? Ce substanțe reprezintă cele mai mari amenințări pentru sănătate?  Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel