Gigel Lazăr, discuţie cu Carmen Dan: M-a surprins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Carmen Dan
Carmen Dan
Gigel Lazăr, directorul CIADO - Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului România, a comentat, pentru DCNews, rezultatele discuţiilor purtate, luni, cu conducerea Agenţiei Naţionale Antidrog şi problemele care au fost identificate în implementarea proiectelor de prevenire a consumului de droguri. 

Directorul CIADO a scos în evidenţă faptul că a fost identificată o problemă legată de modalitatea de finanţare a proiectelor de către ANA (Agenţia Naţională Antidrog), referitoare la procente şi modalitatea de decontare a cheltuielilor.  

"Noul director al ANA este un tip foarte cerebral. După ce am sesizat o problemă legată de finanţarea proiectelor, el a spus că trebuie modificat totul pentru ca ONG-urile să aibă o participare de 10% la proiecte iar celelalte 90% să fie alocate pe bază de documente justificative. Nu poţi pune ONG-urile să plătească, pentru că aceasta ar însemna că ele finanţează Agenţia. 

Partea juridică şi financiară a Agenţiei, după părerea mea, lasă de dorit: pe ei îi interesează stabilitatea banilor, acea chestie ilogică prin care să consideri că ONG-urile fură banii şi fug cu ei, când de fapt noi discutăm de operativitatea plăţilor pentru nişte proiecte destinate copiilor, tinerilor. 

"Apreciez deschiderea de care a dat dovadă Carmen Dan"

Apreciez şi m-a surprins plăcut faptul că, după ce i-am transmis doamnei Carmen Dan situaţia, a promis că mâine îl va invita pe directorul Agenţiei Naţionale Antidrog la o discuţie pentru a-i explica ce înseamnă această opoziţie a aparatului tehnic al agenţiei. I-am comunicat doamnei ministru pe WhatsApp şi dânsa foarte rapid ne-a răspuns pozitiv. Apreciez deschiderea de care a dat dovadă.  

Noi, CIADO, avem zeci de proiecte derulate cu administraţia publică şi nu s-a întâmplat niciodată să vedem această situaţie prin care ONG-urile să pună 70%, statul 30% şi abia după ce se termină proiectul o autoritate să spună dacă face sau nu deconturile. Păi de unde să aibă ONG-urile atâţi bani?", a mai afirmat directorul CIADO. 

Vezi şi: Iohannis, demers de ultimă oră. Dide, victorie: Am reușit!

Uită-te primul la iPhone XI. Când va fi lansat (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel