Gianni Infantino cere sancţiuni împotriva actelor de rasism din Italia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele FIFA Gianni Infantino a declarat că a sosit timpul ca autorităţile italiene să impună sancţiuni aspre pentru a combate problema serioasă a rasismului pe stadioanele din Serie A, relatează DPA.

Remarcile lui Infantino au fost făcute după incidentele rasiste declanşate de fanii echipa Atalanta la meciul cu Fiorentina (2-2), din etapa a 4-a a campionatului italian.

Fanii Atalantei au avut reacţii ostile faţă de fundaşul brazilian Dalbert, iar arbitrul Daniele Orsato a întrerupt meciul timp de trei minute, timp în care organizatorii meciului i-au avertizat pe suporteri că meciul va fi suspendat dacă abuzurile rasiste vor continua.

Situaţia din Italia nu s-a ameliorat şi asta este o problemă serioasă. Aceste persoane trebuie indentificate şi excluse în afara stadioanelor. Este nevoie, aşa cum se întâmplă în Anglia, certitudinea că aceştia vor fi pedepsiţi. Nu trebuie să ne fie teamă să condamnăm persoanele rasiste. Trebuie să luptăm împotriva lor până la sfârşit, a declarat Infantino.

Incidentul a avut loc pe stadionul Ennio Tardini din Parma, unde Atalanta joacă meciurile de acasă până la renovarea arenei sale din Bergamo.

Incidente rasiste au mai avut loc în Serie A la începutul sezonului la Cagliari, unde atacantul belgian Romelu Lukaku (Inter Milano) a fost fluierat, respectiv la meciul lui AC Milan de la Verona, unde ivorianul Franck Kessie a fost ţinta altor manifestări rasiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel