Gianluca Vialli a murit. Doliu în lumea fotbalului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gianluca Vialli   Foto: Facebook
Gianluca Vialli Foto: Facebook
Lumea fotbalului este în doliu, după anunțul decesului internaționalului italian, Gianluca Vialli, la vârsta de 58 de ani.

Gianluca Vialli murit în urma unui cancer de pancreas, acesta jucând la  de-a lungul carierei la  Juventus, Chelsea și Sampdoria.  Vialli renunțase la funcția de șef al delegației naționalei Italiei pentru a se concentra pe tratamentul său împotriva unui cancer la pancreas, potrivit The Guardian. 

„Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”, a titrat  Gazzetta dello Sport, în timp ce Corriere dello Sport a notat: „Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”. „Ne-ai dat atât de mult, ți-am dat atât de mult: da, a fost dragoste, reciprocă, infinită. O iubire care nu va muri astăzi odată cu tine. Vom continua să te iubim și să te adorăm pentru că – după cum bine știi – ești mai bun decât Pelé”, a transmis Sampdoria, clubul la care Vialli a cunoscut consacrarea fotbalistică.

Vialli s-a lansat la Cremonese, iar între 1984 şi 1992 a evoluat pentru Sampdoria, echipă cu care a cucerit Serie A în sezonul 1990/1991. A mai câştigat 3 cupe ale Italiei, o Supercupă, dar şi Cupa Cupelor în sezonul 1989/1990. Vialli a fost component al celei mai mari echipe a Sampdoriei.

Vialli a trecut apoi la rivala Juventus, cu care a cucerit campionatul, Cupa Italiei, dar şi Cupa UEFA şi UEFA Champions League. El şi-a încheiat cariera în Anglia, la Chelsea, unde a jucat alături de Dan Petrescu.

După ce s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist, Gianluca Vialli a fost pentru o scurtă perioadă antrenor la Chelsea şi Watford. El a continuat apoi din postura de colaborator şi comentator sportiv al televiziunii Sky Sport Italia.

Vialli a evoluat de 59 de ori în selecţionata Italiei, acesta marcând 16 goluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel