Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi. Sursa foto: freepik.com
Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi. Sursa foto: freepik.com
Plantele de interior curăță aerul din casă și contribuie la ameliorarea stresului. Ele lucrează invizibil, dar eficient.

Udarea și fertilizarea plantelor de interior au un rol important. În același timp, rolul unui ghiveci potrivit nu este mai puțin important. 

În acest recipient au loc activități ascunse de ochii omului. În ghiveci cresc și se dezvoltă rădăcinile. În timp, partea subterană crește, atingând volume impresionante. 

Greșeala cultivatorilor de flori este că aleg fie un ghiveci prea mare, fie unul care are o capacitate foarte mică. 

Plantele de interior vor crește și înflori cu ajutorul fulgilor de ovăz: un remediu eficient și ieftin

Când vine timpul să replantezi o plantă, mai întâi, trebuie să analizezi rădăcina. Apoi ia un un ghiveci care este puțin mai lat decât cel în care a crescut.

Floarea se va îmbolnăvi dacă este transplantată imediat dintr-un recipient mic într-un ghiveci mare. În astfel de condiții, rădăcinile plantei vor muri încet, potrivit grădinarilor cu experiență.

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

În plus, în ghivece mici, plantele se dezvoltă uniform: cresc rădăcini noi și planta va avea putere să înflorească.

Plantele trebuie hrănite. Îngrășământul cu zahăr este destul de popular printre grădinarii cu experiență. Pentru udarea florilor, trebuie să faci o soluție folosind fie din zahăr, fie din glucoză.

Dizolvă 1 linguriță de zahăr la 1 litru de apă sau  1 ml glucoză (10%) la 1 litru de apă. Depășirea dozei de zahăr duce la deteriorarea stării plantei.

Puneți căței de usturoi în ghivecele plantelor de interior: secretul florarilor cu experiență

O soluție de zahăr-drojdie funcționează și mai bine. Drojdia este un excelent promotor de creștere. Grădinarii o folosesc pentru a hrăni puieții slabi și pentru a întări plantele tinere după transplantare. Datorită activității vitale a drojdiei, are loc o procesare accelerată a substanțelor organice conținute în sol. Ca urmare, se eliberează nutrienții care sunt ușor absorbiți de răsaduri.

Același lucru se întâmplă și într-un ghiveci de flori. Florile de interior încep să crească mai activ, imunitatea lor este întărită, iar sistemul radicular este întărit.

Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres

Pentru a pregăti îngrășământ, dizolvă o linguriță de zahăr și drojdie uscată într-un litru de apă călduță. Soluția se lasă 30 de minute într-un loc călduț pentru ca microorganismele să înceapă viața activă. Udă florile în așa fel încât pe 1 kg de sol să se aplice aproximativ 70 ml de îngrășământ. Este necesar să hrănești plantele cu orice îngrășăminte pe pământ umed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel