Ghiță: Maior va face parte din viitoarea echipă ce va conduce România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ghita
ghita

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă este convins că şeful SRI, George Maior, „va face parte din viitoarea echipă de conducere a României”. Social-democratul a vorbit despre rolul SRI în societatea românească și despre manifestațiile împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană și împotriva exploatării gazelor de șist.

„Mulţi oameni şi analişti îl consideră pe George Maior unul dintre cei mai valoroşi şi echilibraţi lideri ai ţării noastre. Eu cred că poate să se califice pentru orice funcţie în România. Totuşi, jocul nu e despre indivizi, ci despre echipe. Contează şi nu contează cine este preşedinte. Contează în totalitate cu ce oameni se înconjoară. Sunt absolut convins că George Maior şi alte personalităţi ca domnia sa vor face parte din viitoarea echipă de conducere a României. Avem nevoie de o nouă generaţie de lideri deştepţi, curajoşi şi responsabili”, a spus deputatul PSD citat de bursa.ro.

„SRI este ultra-apreciat”

Sebastian Ghiță a vorbit despre imaginea pe care SRI îl are în rândul partenerilor externi.

„SRI a jucat şi va continua să joace un rol important în societate. De aceea a fost creat. Este ultra-apreciat de partenerii externi. George Maior este o capacitate şi poate să ajute mult cu echilibrul şi calmul său. Domnia sa are o educaţie superioară multor lideri din ţara noastră, iar prin prisma celor șapte ani în funcţie are o experienţă uriaşă.

Nu cred că atacă nimeni astăzi statul de drept. Se mai fac greşeli, dar fundamental, politicienii români, magistraţii, oamenii de afaceri şi chiar şi oamenii simpli, acceptă şi îşi doresc domnia legii.

Societatea românească are şi alţi anticorpi pentru a se păzi. SRI este prima instituţie care s-a conectat la valorile occidentale şi care s-a reformat. Cred că media de vârstă din cadrul structurilor SRI este sub 35 de ani, iar modelul lor organizaţional este implementat de multe alte servicii din lume”, a continuat deputatul.

Interesele din spatele protestelor

El este de părere că în spatele protestelor anti-Roşia Montană şi anti-gaze de şist se află „interese străine”, unele economice şi altele politice.

„Protestele sunt bune atât timp cât sunt paşnice şi nu sunt manipulate politic. Proiectele de dezvoltare a României nu trebuie manipulate politic. Nici de Băsescu, nici de Ponta, nici de agenţi de influenţă din societate. Pe undeva, au fost şi nişte exerciţii de destabilizare anul trecut. O combinaţie <new media>, <old media> şi alte tipuri de organizaţii a făcut un mic exerciţiu de destabilizare a unui guvern în România. Victor Ponta a reacţionat inteligent şi a cerut ca oamenii să fie lăsaţi să protesteze. Unii şi-ar fi dorit violenţă. De asemenea, directorul SRI George Maior a atenţionat asupra unor aspecte de acest tip. Credeţi că dacă SRI îşi îndreaptă atenţia într-o direcţie, este degeaba?”, a mai declarat Sebastian Ghiță, care spune că exploatarea gazelor de şist va conduce la asigurarea independenţei energetice a României.

„De aici şi îngrijorarea unora. Am văzut studii în Europa care admit că ţara noastră va deveni supercompetitivă dacă va modifica mixul energetic”, a precizat deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel