Data publicării:
Ghinea, după anunțul lui Cîțu: Toate zvonurile sunt fake news, dar voi participa la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene
Cristian Ghinea a reacționat după ce Florin Cîțu a zis că fostul ministru al Fondurilor Europene a acceptat invitația la semnarea PNRR-ului.
”Premierul Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat, ceea ce confirmă și el. Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news. Am lucrat bine cu premierul și cu toți miniștrii din Guvern, nu e nici un secret. Obiectivul urmărit cu îndârjire a fost să avem un PNRR viabil, susținut de toată Coaliția. Am realizat acest obiectiv.
Nu este un secret, am mai spus-o: am lucrat efectiv la PNRR și am reușit să îl agreez cu Comisia Europeană chiar până în ultima clipă. Mai exact, până cu câteva ore înainte ca demisiile noastre, ale miniștrilor USR PLUS, să ajungă în Monitorul Oficial. Pentru că PNRR este un plan de țară care va schimba România pentru generații. După ce vom fi construit autostrăzi și vom fi reîmpădurit România, vom putea spune că am fost acolo. Și USR PLUS a fost acolo. Voi participa luni la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, la invitația premierului și dupa consultări cu cei doi copreședinți ai USR PLUS. Pentru că PNRR este al României.
P. S. Pentru colegii mei din USR PLUS, focus pe obiectiv: Dan Barna președinte și USR PLUS la guvernare 2024”, a transmis Cristian Ghinea.
Ursula von der Leyen, luni în România
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va întâlni, luni, în timpul vizitei oficiale privind evaluarea și aprobarea PNRR, cu președintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîțu. De asemenea, va fi prezent și Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, Florin Cîțu a transmis:
”Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani.
România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă”.
Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News