Ghinea a negociat PNRR, iar acum a schimbat tabăra. Chirieac: Un scandal adevărat și o iscusință de înaltă măiestrie
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cristian Ciucă
Sursa foto: Facebook Cristian Ciucă
Cristian Ghinea a anunțat, miercuri, că demisionează din conducerea USR.   

Ministrul a transmis că demisionează din funcția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR pentru a se ocupa de monitorizarea PNRR. Cristian Ghinea a negociat PNRR. Acum trece de cealaltă parte pentru a primi bani.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, în direct, la Antena 3.

„Scandalul cu Ghinea este important. După ce a negociat PNRR, aflăm că a demisionat din funcția de vicepreședinte USR și are două finanțări europene pentru a monitoriza PNRR. Acesta este un scandal adevărat și o iscusință de înaltă măiestrie”, a spus Bogdan Chirieac, analist politic, la Antena 3, în emisiunea Cătălinei Porumbel.

„Dacă dânsul era în continuare ministrul Fondurilor Europene, ce ar fi făcut?! Poate avea un prieten care se ocupa de consultanță. Acum a luat taurul de coarne și a luat consultanța în nume propriu, ceea ce este foarte bine, că na, omul este competent, doar că nu știu cum este cu conflictul de interese. Se poate ca tu, ministru, să negociezi PNRR, apoi nu mai ești ministru și te înfrupți din banii de consultanță pe care i-ai negociat pentru România? Poate este și aceasta o modalitate de a face politică, de a face afaceri. Cineva spunea că politica este afacere și cea mai bună afacere este politica. Domnul Ghinea este un excelentisim în această chestiune”, a mai zis analistul politic.

Anunțul lui Ghinea

Cristian Ghinea a anunțat, miercuri, că demisionează din conducerea USR. A făcut acest gest printr-un mesaj intern.

„Dragi colegi, vă anunț prin prezenta decizia mea de a demisiona din poziția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022. Motivul imediat al acestei decizii ține de două proiecte pe care le demarez împreună cu colegii europarlamentari Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș, proiecte de monitorizare și asistență pentru PNRR. Aceste fonduri vin din bugetul Parlamentului European, dar sunt la dispoziția europarlamentarilor, pe bază de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice”, a transmis Cristian Ghinea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel