Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă
Cum se prepară acasă ghimbirul confiat. Iată o rețetă pe care trebuie să o încerci.
Cine poate rezista acestor felii aurii de ghimbir îndulcit, care se găsesc pe rafturile supermarketurilor?
Dacă și tu te obișnuiești să cumperi și să consumi ghimbir confiat, iată o rețetă pe care o poți prepara acasă.
Dar, în primul rând, trebuie să știi că ghimbirul calmează durerile din gât, combate senzația de greață din timpul unei călătoriilor, îmbunătățește digestia, calmează durerile musculare și articulare și vindecă răceala sau gripa.
Iată cum se prepară acasă ghimbirul confiat. Ingrediente:
500 grame de ghimbir proaspăt deja curățat,
800 grame de zahăr brut din trestie,
aproximativ 1 litru de apă.
Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 70 de minute, dificultate - scăzută.
Modul de preparare
Ghimbirul se curăță de coajă și se taie în felii subțiri, sau cuburi, toate de aproximativ aceeași dimensiune. Așează feliile de aproximativ 3 mm pe fundul unei oale și acoperă-le complet cu apă rece, care trebuie să depășească cu 3 cm nivelul feliilor de ghimbir.
Totul trebuie adus la fiert și lăsat să fiarbă aproximativ 40 de minute, până când ghimbirul se înmoaie. Se poate folosi și oala sub presiune, reducând gătirea la 15 minute.
În acest moment, ghimbirul se mută în altă oală și se acoperă cu puțină apă, cât să-l acopere. Acum adaugă zahărul brun.
Lasă-l să fiarbă încă 35 de minute. După acest timp, tot ce trebuie să faci este să scoți ghimbirul confiat cu o lingură, având grijă să lași lichidul să se scurgă.
Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși, vor aprecia desertul
Nu arunca lichidul, deoarece îl poți folosi la salatele de fructe, iaurt, înghețată, dulciuri sau băuturi. Sau poți să-l congelezi sub formă de cuburi de gheață, pe care apoi le poți scufunda în apă clocotită pentru a face un ceai delicios.
Vezi și:
Ciocolata și fructele uscate, o combinație câștigătoare în bucătărie. Două rețete delicioase, care te vor cuceri
Ciocolata a fost întotdeauna protagonistă în rețetele dulci. Cu toate acestea, dacă este însoțită de un alt ingredient, desertul va fi sublim.
În timpul sezonului rece, ciocolata este folosită des pentru prepararea deserturilor. Ciocolata și fructele uscate sunt potrivirea perfectă pentru mai multe rețete.
Acestea nu sunt doar o plăcere alimentară, dar contribuie la bunăstarea organismului. De fapt, fructele uscate sunt o sursă de vitamine și săruri minerale.
Iată două rețete pentru a profita la maximum de combinația acestor două ingrediente.
Rețeta 1. Ingrediente și preparare:
250 grame de ciocolată neagră;
250 grame de fructe uscate.
Rupeți grosier ciocolata și topiți două treimi din ea, amestecând cu grijă. Înainte ca ciocolata să topească complet, opriți focul.
Adăugați treptat ciocolata rămasă, amestecând până când ingredientele se dizolvă complet. Scufundați repede fructele uscate în ciocolata caldă cu ajutorul a două furculițe și lăsați ca excesul de ciocolată să se scurgă.
Paste carbonara cu dovleac, o rețetă neobișnuită de toamnă
Puneți fructele uscate cu ciocolată pe un platou, acoperit cu hârtie de copt, și dați-le la frigider pentru aproximativ 10 minute. Desertul se depozitează într-un recipient, care nu va lasă lumina să treacă.
Rețeta 2. Ingrediente și preparare:
130 grame de zahăr;
100 grame de biscuiți uscați;
80 grame de cacao pudră;
75 grame de unt;
50 grame de migdale decojite;
2 ouă;
o matriță pătrată mică.
Într-un bol se toarnă un gălbenuș și un ou întreg, se cerne zahărul și se amestecă cu mixerul până se obține o cremă netedă. Adăugați cacao și untul înmuiat anterior și amestecați ingredientele cu mixerul.
Mărunțiți biscuiții și adăugați-i cu migdalele la celelalte ingrediente. Se amestecă cu grijă. Se toarnă crema într-o formă tapetată cu aluminiu și se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute. La final, întoarceți prăjitura cu susul în jos pe o farfurie și tăiați-o felii. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News