Ghid. Ce să nu faci pe Facebook Messenger
Compania britanică de coaching profesional, Debrett's, a făcut echipă cu Facebook pentru a crea un ghid pentru mesageria digitală a aplicației, potrivit cotidianului britanic Mirror.
Aceștia au menționat ce ar trebui și ce nu ar trebui să spui în chat-ul de pe grup. Ghidul, care a fost creat folosind cercetările efectuate de Messenger de pe Facebook, recomandă oamenilor să nu trimită mesaje cu un singur cuvânt sau un singur emoji către prietenii lor, deoarece pare scurt și s-ar putea să te facă să pari „prea ocupat sau neinteresat” pentru a vorbi cu cealaltă persoană. De asemenea, ar trebui să evitați să trimiteți mai multe mesaje (patru sau cinci) toate simultan și să vă trimiteți gândurile peste un singur mesaj în loc.
Ghidul afirmă: „În cadrul unui grup de chat, trimiterea mai multor mesaje simultan pare a fi dominantă și poate fi confuză pentru alți utilizatori Facebook. Și dacă cineva își lasă telefonul nesupravegheat timp de câteva minute, doar pentru a reveni la 27 de mesaje noi, este greu să verifice toate mesajele pentru a afla despre ce este vorba.'
Alte mari greșeli pe care le-ați putea face
Nu este surprinzător, faptul că Debrett's încurajează oamenii să nu „transmită informații private ale altor persoane pe un chat de grup”, deoarece acest lucru ar putea face ca individul despre care vorbești să se simtă „expus și jenat”. De asemenea, ei sugerează încheierea unei conversații cu o „explicație scurtă, politicoasă” sau dacă este vorba de cineva cu care te întâlnești, ghidul spune că ar trebui să ai curaj să îi suni și să vorbești cu ei în persoană.
În afară de toate acestea, ghidul recomandă ca mesajele să fie răspunse prompt atunci când este posibil sau dacă nu puteți face acest lucru în acel moment, asigurați-vă că notificările citite sunt oprite, astfel încât cealaltă persoană să nu știe că a fost văzut mesajul. Iar când vine vorba de urmărirea unui răspuns, ar trebui să așteptați cel puțin o zi, dacă mesajul nu este „urgent”.
„Punerea de presiune asupra cuiva pentru a-ți da un răspuns după doar câteva ore este considerat neîncrezător și pune cealaltă persoană în apărare”, mai adaugă ghidul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News