Gheorghe Voinea, fost fotbalist, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Doliu
Doliu
Doliu în lumea sportivă din România. Portarul Gheorghe Voinea, cunoscut pentru abilitatea sa excelentă de a apăra penalty-uri, s-a stins din viață. 

Portarul Gheorghe Voinea a murit la vârsta de 65 de ani, la mijlocul acestei săptămâni. Voicea a murit din cauza unor complicații cardiace.

Gheorghe Voinea s-a născut pe 26 septembrie 1952, la București și a început fotbalul la Progresul. La vârsta de 20 de ani a venit la SC Bacău, unde l-a avut coleg pe Aristică Ghiță vreme de trei sezoane, potrivit Cancan.

Voinea s-a remarcat într-un meci care s-a dus în prelungiri și apoi la lovituri de departajare, când a apărat nu mai puțin de șase lovituri de la 11 metri.

Gheorghe Voinea a fost un excelent portar lapenalty-uri. El apăra frecvent șuturile de la 11 metri și, de multe ori, marca de la 11 metri!

Una dintre echipele care i-a căzut „victimă” a fost Poiana Câmpina, la un meci pierdut la Târgoviște, în toamna anului 1980, cu scorul de 6-0.

Unul dintre goluri a fost marcat de Gheorghe Voinea, din penalty, deși pe teren se mai afla atunci și Nicolae Dobrin, care ar fi putut executa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel