Gheorghe Seculici părăsește șefia PDL Arad, după 15 ani
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
seculici
seculici

Fostul vicepremier din perioada Guvernului Tăriceanu, Gheorghe Seculici, și-a anunțat, sâmbătă, retragerea de la conducerea PDL Arad, funcție pe care o deținea de 15 ani. Seculici a precizat că a hotărât să se retragă după ce a fost ales președinte al Camerei Județene de Comerț, Industrie și Agricultură, deși cele două funcții nu erau incompatibile.

Socru al lui Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, Gheorghe Seculici și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă, după ce în 20 mai, a fost ales președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Arad, afirmând că cele doua funcții nu erau incompatibile, dar că și-a dorit să se retragă după 15 ani de la conducerea PDL Arad "pentru a da posibilitatea unei noi generații de a prelua și întări organizația", potrivit Mediafax.

Seculici a precizat: "Ca procedură, mă retrag, dar voi coordona alegerile pentru a avea garanția că vor fi corecte", referitor la alegerile interne, care se preconizează că vor avea loc în septembrie. Până atunci, interimatul va fi asigurat de un președinte care va fi stabilit în cadrul ședinței de sâmbătă a Biroului Permanent Județean.

Despre candidații care vor intra în cursa pentru funcția vacantată, Seculici a spus că nu știe câți se vor înscrie, însă a precizat că, "probabil", printre aceștia vor fi Gheorghe Falcă și Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul Gheorghe Falcă este căsătorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar nașul de căsătorie al acestora este președintele Traian Băsescu.Relația între Falcă şi Seculici nu este una foarte prietenoasă, presa relatând câ între cei doi au avut loc numeroase dispute la şedinţele de partid, unele marcate de jigniri şi îmbrânceli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel