Gheorghe Piperea, critici la adresa unui consilier BNR: E hate speech toată ziua
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Gheorghe-Piperea
Gheorghe-Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea a reacționat cu privire la afirmațiile unui consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Avocatul le consideră misogine și hate speech.

Am dat ieri din intamplare peste o scriere a consilierului etern al vesnicului guvernator al bancii “noastre” centrale.  Il consigliere vorbeste despre egalitatea de gen ca fiind o chestie socialista, contrara competentei.

Afirmatia este, in primul rand, misogina. E hate speech toata ziua. Desteptii romani de la butoanele facebook ar fi trebuit sa il suspende rapid. Nu au facut. Cred ca toti progresistii vietii ar trebui sa il reclame de urgenta la Consiliul National pentru Combaterea Disriminarii. Nu o vor face, pentru ca ...

In al doilea rand, omul confunda dreapta cu competenta, facand din socialism o ideologie teoriei economice “corecte”. E o meteahna generica a asa-zisilor economisti : ei se considera, din principiu, de dreapta si anti-comunisti.

Culmea ironiei

Culmea ironiei este cand acest curent “stiintific” de dreapta este reprezentat de “competenti” din vechea si noua securitate, creatii ale statului comunist si ale celui iliescian. Dupa acesti “competenti” s-au luat turme intregi de enoriasi, care au facut o insulta din afirmatia “esti de stanga”. E valabil atat pentru cenzorii romani ai facebook, cat si pentru progresistii vietii (hashtagrezisti, tefelisti, declici, fanchisitizeni etc.).

E clar acum de ce avem un CA al BNR compus numai din barbati si condus numai de purii: pentru ca sunt competenti... 

Sa te strici de ras in raport de impostura unora de acolo care s-au facut academicieni fara sa scrie o carte notabila de economie. Sau de vinicultura.

Cred ca, fara sa vrea, zisul consigliere este si auto-ironic arunci cand invoca indirect aceste inalte competente barbatesti de la BNR. In propriul ca, competenta sa deosebita l-a tintuit in postura de consilier personal al lui Manole, chiar daca Basexu l-a desemnat candva premier (degeaba, ca n-a fost votat, fiind preferat mega-competentul in obedienta Boc). A cochetat, candva, si cu pozitia elitista de ginere wannabe al faraonului, dar si asta a picat. A ramas consigliere. Oricum, ma intreb, ca sa fii consilier personal al unui mega - securist, trebuie un pic de spoiala securista si in ce te priveste, nu? Daca la aceasta competenta se refera domnul in cauza, atunci da, poate ca nu sunt suficiente femei cu astfel de “inalte” competente si, deci, socialistii sunt de vina ca vor prea multe femei in functii publice.

PS Competentele noii sefe a CE (Ursula van der Meyen, fost Ministru german al apararii, acuzata de plagiat si conflict de interese) si ale noii sefe a BCE (Christine Lagarde, sefa a FMI, fosta avocata si lobby-sta a Boieing contra Airbus, condamnata pentru neglijenta in serviciu, dar lasata nepedepsita pentru “buna reputatie internationala”) sunt indiscutabile pentru zisul consigliere. Sunt, implicit, la cel mai inalt nivel, pentru ca ... nu sunt socialiste. a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel