Gheorghe Falcă, informaţii din şedinţa PNL. Cine va fi noul premier desemnat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Europarlamentarul Gheorghe Falcă a venit cu informaţii din şedinţa PNL de marţi, care a început la ora 18:00. 

UPDATE: Rareş Bogdan le-ar fi transmis colegilor săi că PNL trebuie să rămână la guvernare şi că PNRR este o prioritate, conform surselor Antena 3. De asemenea, primvicepreşedintele PNL ar fi spus că nu s-a negociat cu PSD. 

"Până acum nu s-a discutat cu PSD despre ministere, despre portofolii. Să păstrăm partidul la guvernare, să luăm cele mai bune decizii după negocieri şi nu înainte, să venim în faţa dvs cu mandatul pe care ni l-aţi dat. PNRR e o prioritate", ar fi spus Rareş Bogdan. 

- ştirea iniţială - 

Gheorghe Falcă a spus că s-a decis flexibilizarea mandatului de negociere, în sensul în care PNL va negocia atât cu USR, cât şi cu PSD pentru formarea unei noi majorităţi, dar a anunţat şi ce se întâmplă privitor la desemnarea unui nou premier. 

"Vom merge la preşedintele Iohannis şi dumnealui va alege să desemneze un premier. Nu vom desemna noi un premier, noi vrem să mergem cu o majoritate la Cotroceni", a declarat Gheorghe Falcă la Antena 3. 

"E un pic invers faţă de cum spune Constituţia, care spune că se desemnează un premier care trebuie să strângă o majoritate", a punctat Sabina Iosub. 

"Şi noi acum încercăm să strângem o majoritate, pentru că au fost desemnaţi doi premieri care nu au reuşit. Încercăm o majoritate ori cu USR, ori cu PSD şi acolo se va discuta şi despre persoana care va conduce acest Guvern", a mai precizat europarlamentarul. 

VEZI Manevra lui Orban a împins PNL spre PSD. Revine USL? Social-democrații vor premierul și jumătate din Guvern. După calcule, USR e out

Surse - se cere schimbarea negociatorilor 

"Am ieşit din şedinţă acum. S-a propus ca negociatorii să fie dl preşedinte Cîţu, împreună cu cei patru primvicepreşedinţi şi secretarul general. Mandatul este să negocieze atât cu USR cât şi cu PSD. Am dat mandatul de flexibilizare", a mai spus Falcă, după ce surse politice au anunţat că s-a cerut schimbarea echipei de negociere, pentru că cei care au negociat până acum ar fi eşuat. 

Cel care a cerut acest lucru ar fi Dan Motreanu, spun sursele Antena 3. Acesta a susţinut de asemenea formarea unei majorităţi cu cei de la USR, nu cu cei de la PSD. Întrebat spre ce parte înclină el, Gheorghe Falcă a spus "voi da răspunsul la această întrebare în partid. Eu nu am spus încă, pentru că în momentul în care vrem să trimitem negociatori la ambele partide, nu trebuie să ne manifestăm dorinţele. Ci cred că politicienii de la negocieri vor prezenta rezultatul negocierilor, se poate pune în dezbaterea partidului, iar preşedinţii de filiale să îşi spună părerea. Azi ne spunem părerea în funcţie de afinităţi". 

Liderii PNL din Alba si Sibiu ar fi spus că nu vor ca majoritatea să fie făcută cu USR, mai transmit sursele Antena 3. Gheorghe Falcă spune că liderii celor două partide nu ar fi dat astfel de mesaje. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel