Gheorghe Falcă ia lecții pentru a candida la președinția României
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-ar pregăti de lansarea în cursa alegerilor prezidențiale. Potrivit surselor DeCe News, democrat-liberalul ia lecții de dicție și retorică și ar putea candida la prezidențialele din 2014. Mișcarea edilului duce la posibila formare a unui tandem Falcă-Udrea.

Gheorghe Falcă, rivalul declarat al președintelui PDL, Vasile Blaga, lucrează în ultima perioadă la imaginea sa și își pregătește ieșirile în public. Deși se miza pe o candidatură a acestuia la șefia PDL, la Congresul Național al partidului, se pare că jocurile de putere sunt altele în rândul democrat-liberalilor.

Odată cu decizia Elenei Udrea de a se bate pentru scaunul de președinte al formațiunii din Modrogan, taberele din interiorul PDL au devenit mai clar definite. O candidatură a lui Gheorghe Falcă la alegerile prezidențiale din 2014 are sens atâta timp cât fostul ministru al Turismului va deveni oficial lider al PDL, iar centrul de putere va reveni astfel tandemului Falcă-Udrea.

De altfel, fostul premier Emil Boc declara la scurt timp după anunțul Elenei Udrea de a se lupta pentru șefia PDL, că "președintele PDL nu trebuie neapărat să fie și candidatul partidului la prezidențiale". Pe lângă Emil Boc, alt democrat-liberal cu trecut în partid, Roberta Anastase, sprijină asocierea Udrea-Falcă.

În acest context, garda veche a PDL, condusă de Vasile Blaga și susținătorii săi, printre care Cezar Preda și Gheorghe Flutur, va pierde aproape în totalitate frâiele puterii în PDL, în favoarea tandemului Udrea-Falcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel