Gheorghe FALCĂ: „Discover EU trebuie să continue și să se extindă”
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 27 Martie 2023, 16:39
WhatsApp
Gheorghe Falcă: Vrem să protejăm și să refacem natura, dar trebuie să lucrăm efectiv în realitate
Gheorghe Falcă: Vrem să protejăm și să refacem natura, dar trebuie să lucrăm efectiv în realitate
Eurodeputatul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE) a inițiat o scrisoare, alături de alți deputați europeni din România dar nu numai, privind extinderea programului Discover EU. Scrisoarea a fost transmisă comisarului Mariya Gabriel solicitându-se în mod expres o extindere a acestui program destinat tinerilor, de la Iași la Chișinău, iar în momentul în care se va încheia războiul Discover EU să poată fi extins până la Odesa.

„Comisia trebuie să reacționeze la solicitările de consolidare a coeziunii regionale, făcându-i pe tineri să învețe și să-și respecte vecinii și culturile, creând o legătură prin călătoriile ecologice între Uniune și cele două țări candidate”, subliniază FALCĂ.

Eurodeputatul PNL explică: „Tânăra generație se confruntă cu o mare dramă de aproape 2 ani de limitări și restricții de circulație sanitară cauzate de COVID-19 și acum, din cauza limitărilor acestui război teribil din Ucraina. Tinerii care locuiesc în aria geografică (Iași, Chișinău și Odesa) au un contact social limitat, acesta devenind cauza principală a unei frustrări, stres, o scădere a bunăstării. Extinderea programului DiscoverEU de la Iași la Chișinău și, după încheierea războiului, la Odesa este extrem de necesară.

Programul Discover EU creează o gamă largă de oportunități pentru perioade de studiu în străinătate, stagii, ucenicie și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului. Având în vedere marele interes generat de Discover EU, suntem conștienți de faptul că Comisia lucrează în mod continuu pentru a îmbunătăți inițiativa, pe baza feedback-ului din partea călătorilor și a părților interesate cheie. În acest sens, estimăm că milioane de oportunități de a învăța, de a înțelege și de a promova modul de viață al UE vor oferi pe parcursul noului program Erasmus+ 2021-2027”.

În final, Gheorghe FALCĂ reinterează poziția președintelui PE, Roberta Metsola, care în scrisoarea sa de sprijin din aprilie 2022, susținea extinderea propusă a DiscoverEU ca fiind necesară pentru a contribui la „Reconstruirea Ucrainei”.

Vezi și: Dan Motreanu: Liderii PSD să spună opiniei publice dacă mai susțin sprijinirea Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?