Data publicării:

Gestul pe care l-ar face Ursula von der Leyen dacă ar fi aleasă din nou președintă a Comisiei Europene

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus ce ar face dacă va continua, pentru încă un mandat la conducerea CE. 

La München, von der Leyen a spus ferm, conform Reuters: ”Dacă ar fi să fiu următorul președinte al Comisiei Europene, aș introduce comisarul pentru Apărare”. 

De altfel, în trei săptămâni, CE ar urma să prezinte o propunere de strategie pentru industria de apărare europeană, după cum a spus președinta Ursula von der Leyen astăzi. În Ucraina, va fi deschis un birou de inovare în domeniul al Apărării. 

”Europa trebuie să-și intensifice baza industrială... Sunt un transatlanticist convins și, în același timp, trebuie să construim o Europă puternică și asta merge mână în mână”, a declarat von der Leyen într-un panel la Conferința de Securitate de la München.

Amintim că de aceeași părere sunt și președintele Franței, Emmanuel Macron, probabil primul lider european care a vorbit despre o armată a UE, separată de NATO, dar și, mai nou, Olaf Scholz, cancelar german. 

Chiar astăzi, acesta din urmă a declarat că Europa trebuie să-și consolideze capacitatea de a se apăra, indiferent de cine câștigă viitoarele alegeri din SUA sau de modul în care se va desfășura războiul din Ucraina. 

”Noi europenii trebuie să avem mult mai multă grijă de propria noastră securitate, acum și în viitor”, a spus Scholz în a doua zi a conferinței numită Davos of Defence.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel