Gestionarea pandemiei îi provoacă probleme Angelei Merkel. Sondaj înaintea primului test electoral important
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 07 Martie 2021, 14:32
WhatsApp
Popularitatea conservatorilor cancelarului german Angela Merkel este în scădere, aceştia înregistrând 32% din intenţiile de vot cu o săptămână înaintea unui scrutin regional cu valoare de test în perspectiva legislativelor de la finalul lunii septembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba despre o scădere de două puncte procentuale într-o săptămână şi totodată de nivelul cel mai scăzut din ultimul an pentru Uniunea Democrat-Creştină (CDU) a cancelarului şi pentru aliatul său creştin-social bavarez CSU, potrivit sondajului pentru cotidianul Bild.

Conservatorii germani ajunseseră să se bucure de un nivel de aproape 40% din intenţiile de vot în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, în primăvara lui 2020, într-un moment în care Germania părea să-şi fi făcut cel mai bine temele în Europa în faţa COVID-19.

Două mişcări extrem de critice faţă de restricţiile antiepidemice impuse în continuare populaţiei au câştig de cauză de pe urma acestei scăderi a conservatorilor: extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD), care se bucură de 10% din intenţiile de vot, şi partidul liberal FDP, cu 9% din intenţiile de vot, potrivit sondajului.

Este o veste proastă pentru cancelarul german cu o săptămână înainte de două scrutine regionale care vor avea valoarea unui test, în landurile Bade-Wurtemberg şi Renania-Palatinat, dar mai ales în vederea alegerilor legislative de la sfârşitul lunii septembrie.

Guvernul german este criticat în prezent din cauza lentorii înregistrate în campania de vaccinare, sincopelor înregistrate în distribuirea testelor pentru depistarea coronavirusului în rândul populaţiei şi oboselii populaţiei faţă de restricţiile antiepidemice.

De altfel, circa 47% dintre germani se declară nemulţumiţi de activitatea guvernului, faţă de 43% care o aprobă, potrivit sondajului Bild realizat de institutul Kantar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?