Gest disperat al mamelor din Ucraina. Femeile scriu pe spatele copiilor adresele rudelor, în caz că vor fi ucise în război
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Twitter
Foto: Twitter
De teamă că vor fi ucise în război, mamele din Ucraina au început să scrie pe spatele copiilor adresele şi numerele de telefon ale rudelor. Ucrainencele încearcă astfel să se asigure că fiii și fiicele lor vor ajunge într-un loc sigur dacă ele vor muri.

După nenumăratele crime de război asupra civililor descoperite în orașele care au fost asediate de invadatorii ruși, mamele din Ucraina recurg la măsuri disperate. Femeile scriu adrese și numere de telefon ale rudelor pe spatele micuților, ca ultimă soluție ca să îi știe în siguranță, notează Daily Mail.

O imagine care a devenit virală prezintă o fetiță ucraineană cu un nume și un număr de telefon scrise de mama ei pe spate. Fotografia a fost postată de mama fetei, Sasha Makoviy, pe Instagram în urmă cu trei zile. Postarea este în limba locală, dar o traducere Google arată că femeia a decis să scrie numele fiicei ei Vera „În cazul în care se întâmplă ceva, vă rog să o îngrijiți, este o supraviețuitoare”. Într-o altă fotografie, Makoviy a spus că familia este în siguranță, dar încă nu are curajul să spere la mai bine așa că păstrează în continuare  o bucată de hârtie pe care sunt scrise aceleași detalii de pe spatele copilei.

Masacrul de la Bucha a tulburat o lume întreagă, iar acum au apărut primele detalii despre autori. Surse ucrainene au transmis că responsabili pentru crimele de război din Bucha sunt militarii ruşi dintr-o unitate de artilerie din estul Siberiei. Conform activiştilor InformNapalm, brigada 64 de artilerie motorizată era comandată de locotenent-colonelul Omurbekov Asan-bekovich. El ar fi în spatele masacrului, relatează presa din Ucraina. Masacrul de la Bucha, unde au fost găsite în jur de 400 de victime, este considerat cel mai mare de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina. Mai multe organizaţii au început să documenteze faptele şi au concluzionat că există dovezi clare de execuţii în masă şi violuri care au avut loc în perioada 27 februarie - 14 martie. Supraviețuitorii au dezvăluit că ocupanţii şi-au făcut o cazarmă în subsolul unei case, iar în camera alăturată ar fi împuşcat civili. Unele victime au fost găsite cu mâinile legate la spate cu panglică albă, un semn folosit de ucraineni ca să arate că sunt civili Jurnaliştii de la The New York Times au analizat imaginile din satelit și susţin că mulți dintre civili au fost uciși în urmă cu mai mult de 3 săptămâni, când armata Rusiei controla orașul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel