Data publicării:

Germania vrea să prelungească plafonarea prețurilor la energie până în primăvara anului 2024

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Autoritățile germane vor să extindă plafonarea prețurilor la energie până în aprilie 2024.

Germania intenționează să prelungească plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze introduse anul trecut până în martie 2024, iar Comisia Europeană examinează măsura, a declarat vineri o sursă pentru Reuters.

Berlinul a introdus anul trecut un pachet de ajutor în valoare de 200 de miliarde de euro (211,26 miliarde de dolari) pentru a ajuta companiile și gospodăriile să suporte facturile de energie electrică și gaze în creștere după invadarea Ucrainei de către Rusia și scăderea exporturilor de gaze rusești.

Totuși, guvernul intenționează să elimine reducerea taxelor pe vânzări pentru gaze și termoficare pe care a introdus-o ca parte a măsurilor de reducere de anul trecut, a spus sursa, pe fondul prețurilor mai stabile și a unui buget federal mai restrâns.

În ciuda plafoanelor și a reducerii impozitelor, prețurile la energie pentru gospodăriile private au crescut cu 52% la gazele naturale în primele șase luni ale anului 2023 și cu 26,2% la energie electrică, față de anul trecut, au arătat datele biroului federal de statistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel