Data actualizării:
Data publicării:

Germania vrea să deporteze susţinătorii Hamas din ţară. Promisiunea ministrului de interne pentru comunitatea evreiască. Scholz: Să expulzăm mai mult şi mai repede

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Germania a anunţat că intenţionează să deporteze persoanele care susţin Hamasul, în contextul conflictului din Israel. 

Germania a anunţat că va lua "toate măsurile legale" pentru a deporta susţinătorii Hamas, având în vedere că ţara se confruntă cu o creştere a anti-semitismului în contextul războiului dintre Israel şi extremiştii din Fâşia Gaza. Nancy Faeser, ministrul german de interne, a transmis evreilor din Germania că guvernul "va face totul pentru a vă proteja", după o serie de infracţiuni "din ură" raportate în ultimele zile, inclusiv desenarea Stelei lui David pe casele unor evrei. 

De asemenea, Faeser a anunţat că resursele de informaţii şi politicile publice vor fi combinate pentru protejarea comunităţii evreieşti, care are 275.000 de persoane. 

Peste 200.000 de solicitări de azil în 2023 din Orientul Mijlociu

Remarcile acesteia vin într-un moment în care Germania se gândeşte dacă nu cumva decizia de a deschide porţile ţării migranţilor şi refugiaţilor care fugeau de războiul civil din Siria şi alte părţi ale Orientului Mijlociu subminează un principiu al Germaniei moderne: să nu mai permită niciodată persecutarea evreilor. 

Autorităţile din toată ţara, scrie The Telegraph, au interzis zeci de proteste împotriva Israelului, din cauza temerilor că participanţii ar putea avea sloganuri anti-semite. Cu toate astea, protestatarii, în mare parte imigranţi arabi, au ieşit pe străzi. Unii chiar s-au plâns de restrângerea dreptului de a protesta şi au spus că participanţi la proteste au fost arestaţi doar pentru că aveau la ei steaguri palestiniene. 

"Represiunea nu va face decât să îi arunce pe tineri în mâinile unor grupuri precum Hamas. Limitarea drepturilor constituţionale ale oamenilor nu este soluţia", a declarat Ferat Kocac, membru al Parlamentului de stat din Berlin, din partea partidului Linke, de stânga. 

Cu toate astea, jurnaliştii care transmiteau de la demonstraţii au fost acuzaţi că sunt "media evreiască", în timp ce organizatorul unui protest în Frankfurt a fost arestat după ce i-a spus unui reporter că atacul Hamas asupra Israelului a fost "un act de rezistenţă de succes". 

Criticii cancelarului german Olaf Scholz spun că incidentele recente sunt rezultatul unor politici de imigraţie eşuate. 

"Am lăsat în ţară sute de mii de oameni cu viziune anti-semită", a declarat Susanne Schroter, expert în Islamul modern la Universitatea Goethe, din Frankfurt. 

"Cancelarul ar trebui să le spună oamenilor să nu îşi înceapă călătoria aici", a declarat şi Frierdich Merz, liderul opoziţiei, care cere descurajarea imigranţilor care vin în Germania. Doar în 2023, spune acesta, peste 200.000 de oameni din Orientul Mijlociu au cerut azil în Germania. 

Cancelarul Olaf Scholz spune că "trebuie să expulzm mai mult şi mai repede" 

 Germania trebuie să ia măsuri mai dure împotriva migranţilor ale căror cereri de azil au fost respinse, în cadrul eforturilor generale de a limita migraţia ilegală în ţară, a afirmat vineri într-un interviu cancelarul german Olaf Scholz, relatează dpa.

"Trebuie în cele din urmă să-i expulzăm pe scară largă pe cei care nu au dreptul să stea în Germania", a declarat Scholz revistei Der Spiegel.

El a adăugat că cei care nu pot demonstra că au nevoie de azil şi nu au perspective pentru a putea rămâne trebuie să plece. "Trebuie să expulzăm mai mult şi mai repede", a conchis cancelarul.

Olaf Scholz a menţionat că sunt necesare "un întreg set de măsuri" pentru a limita migraţia ilegală, inclusiv o mai bună protecţie a frontierelor externe ale UE şi controale mai stricte la graniţele Germaniei cu ţările învecinate din Uniune.

El a subliniat totodată că Germania trebuie să continue să-i primească pe refugiaţii care sunt îndreptăţiţi la azil din cauza persecuţiilor politice sau din alte motive legitime, precum şi să atragă mai mulţi imigranţi calificaţi în domenii unde există cerere.

"Dar cei care nu fac parte nici dintr-un grup, nici din celălalt nu pot rămâne la noi", a mai spus Scholz, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel