Data publicării:

Germania, tot mai îngrijorată de evoluția partidului AfD

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Partidul naționalist Alternativă pentru Germania (AfD) se îndreaptă tot mai mult spre extrema dreaptă, a avertizat luni Agenția Națională de Informații a țării.

Thomas Haldenwang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), a declarat presei că cea mai recentă adunare a partidului AfD, unde delegații au ales candidați controversați pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, a avut o evoluție îngrijorătoare.

„Acest lucru dovedește încă o dată evaluarea noastră că există curente anticonstituționale puternice în cadrul partidului a cărui influență continuă să crească”, a declarat Haldenwang pentru agenția de presă germană DPA, adăugând că moderații și-au pierdut influența.

„Lista completă a candidaților și programul partidului pentru alegerile europarlamentare nu au fost încă finalizate. Dar este deja clar că oamenii care au atras atenția în trecut cu poziții care nu sunt compatibile cu ordinea noastră constituțională liberă, democratică, vor face parte din grupul AfD în viitorul Parlament European”, a spus el.

Sâmbătă, politicianul de dreapta Maximilian Krah a fost ales principalul candidat al AfD la alegerile europarlamentare din 2024, câștigând sprijinul a peste 65 dintre delegații de partid.

El a fost un aliat apropiat al lui Bjorn Hocke, figura principală a aripii extremiste a AfD, care a fost pusă sub supraveghere de către agenția națională de informații în 2019 pentru tendințele sale antidemocratice.

AfD anti-imigranți se află în prezent, în sondaje, la aproximativ 20%, înaintea Partidului Social Democrat al cancelarului Olaf Scholz (18%) și a partenerilor lor de coaliție, Verzii (16%) și Partidul Liber Democrat (6%), potrivit aa.com.tr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel