Data publicării:

Germania spune că fără China nu se poate reduce încălzirea globală. Chinezii răspund că vor extinde producția de cărbune

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Chris LeBoutillier)
Sursă foto: Unsplash (Chris LeBoutillier)

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, se află într-o vizită oficială în China, acolo unde se discută despre atingerea obiectivelor privind reducerea poluării, dar și alte chestiuni economice cum ar fi suprataxarea mașinilor electrice care provin din țara asiatică. 

China este indispensabilă pentru atingerea obiectivelor climatice globale, a declarat duminică ministrul german al Economiei, Robert Habeck, în timpul unei vizite în țară, relatează Reuters. 

„Fără China nu ar fi posibil să se atingă obiectivele climatice la nivel global”, a declarat Habeck reporterilor din orașul Hangzhou, aflat în sudul țării, la o zi după întâlnirea cu oficialii chinezi în capitala Beijing.

Alte probleme par să eclipseze momentan reducerea încălzirii globale, dar este o provocare cheie, așa că este necesară consolidarea cooperării cu China în acest domeniu, a spus el.

Oficialii chinezi i-au spus lui Habeck că extind producția de cărbune din motive de securitate. 

„China importă de asemenea cantități mari de gaze și petrol și am văzut deja ce s-a întâmplat în Europa și Germania în ultimii doi ani”, referindu-se la criza energetică de după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Germania cere alternative, China își vede de treabă

Habeck a spus că Beijingul trebuie să găsească o alternativă sigură la cărbune.

"Nu trebuie să le spui că emisiile de CO2 sunt dăunătoare pentru climă. Știu deja asta,", a spus Habeck, adăugând că o alternativă ar trebui să le permită să atingă același nivel de securitate cu mai puține centrale electrice pe cărbune.

În timpul vizitei lui Habeck în China, sâmbătă, oficialii chinezi și UE au declarat că au convenit să înceapă discuțiile cu privire la propunerea de creștere a tarifelor pentru vehiculele electrice de fabricație chinezească importate pe piața europeană.

China, SUA sau India sunt țările cele mai poluante din lume. Populația Chinei a depășit deja 1.4 miliarde de locuitori, iar producția de energie necesară fabricilor și populației devin o provocare tot mai mare. Uniunea Europeană pune presiune pe China pentru reducerea poluării, însă autoritățile de la Beijing par să-și vadă în continuare de prioritățile locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel