Germania: Scandal legat de rasism în Partidul Verde. Posibila succesoare a lui Merkel intervine
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Partidul Verde al Germaniei are parte de primul test adevărat înainte de alegerile din septembrie 2021.

Conform The Guardian, un proeminent membru al formațiunii a lansat pe internet o jignire rasială despre un fotbalist neamț. Liderii regionali ai partidului au votat în weekend excluderea lui Boris Palmer, primarul din Tübingen, din cauza unei postări pe Facebook în care l-a numit pe fostul internațional german Dennis Aogo un „rasist groaznic”.

Palmer a fost primarul orașului universitar sudic din 2007. Acesta s-a scuzat pentru comentariile sale. „Am exagerat o acuzație absurdă de rasism într-un mod atât de grotesc încât să fie clar că nu despre acel lucru era vorba”, s-a scuzat Palmer.

Discuțiile despre culoare duc la demisii, în Germania

Fostul fotbalist transformat în comentator sportiv a publicat recent un mesaj primit pe WhatsApp în care fostul portar german Jens Lehmann îl numește „un adevărat tip de culoare”. Situația a dus la demiterea sa din consiliul director al Herthei Berlin. La câteva zile, chiar Aogo și-a cerut scuze pentru o gafă verbală, după ce a spus că se antrena cu echipa până „era gazat”, un subiect extrem de sensibil la nemți.

Succesoarea Angelei Merkel, Annaelena Baerbock, a intervenit în scandal

Co-liderul partidului care are mari șanse să înlocuiască cancelarul german pe 26 septembrie și-a exprimat susținerea pentru excluderea lui Palmer din formațiunea politică. „Comentariile lui Boris Palmer sunt rasiste și repulsive”, a transmis ea, pe Twitter. Baerbock a adăugat că scuzele lui Palmer cum că a fost ironic nu funcționează.

Scandalul Palmer ar putea răni serios Partidul Verde

„Cazul Palmer ar putea bombarda o traiectorie foarte lină de alegeri”, a transmis Der Spiegel. Totuși, nu doar verzii sunt sub presiune publică să își controleze dizidenții. Uniunea Creștin-Democrată, principalul rival din politica germană, este criticată pentru că filiala din Thuringia l-a susținut pe Hans-Georg Maassen la alegerile parlamentare din acest an.

Maassen, un fost șef al serviciului intern de informații, a fost dat afară în 2018 după ce a spus că un videoclip în care protestatarii de extremă dreapta îl aleargă pe un bărbat pe străzile din Chemnitz s-ar putea să nu fie adevărat. De atunci, a devenit un adept al teoriilor conspirației și a ajuns să le distribuie pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel