Germania pregăteşte Adăposturile Foamei. Chirieac: Or fi proşti nemţii ăştia? Noi ce măsuri luăm?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Criza economică începe să-şi spună cuvântul la nivel mondial. Germania se pregăteşte pentru ce-i mai rău / Colaj: Freepik, Pexels
Criza economică începe să-şi spună cuvântul la nivel mondial. Germania se pregăteşte pentru ce-i mai rău / Colaj: Freepik, Pexels
Germania anunță măsuri surprinzătoare care cutremură întreaga Europă şi trage un semnal de alarmă în privința crizei energetice care va afecta întregul continent. Analistul Bogdan Chirieac a comentat iniţiativa nemţilor, cu referiri la pasivitatea României în contextul economic actual.

Germania se pregătește de cele mai negre scenarii. În tot mai multe orașe, sunt lansate celule de criză și se pun la punct planuri de urgență, pe fondul crizei energetice provocate de conflictul Rusia-Ucraina. Multe dintre sălile de vaccinare au fost transformate în centre de încălzire pentru cei care nu își vor permite să-și plătească utilitățile în sezonul rece. "Trebuie să ne obișnuim cu faptul că această situație nu se va schimba în viitorul apropiat. Cu alte cuvinte, ne confruntăm cu o provocare istorică", a declarat Olaf Scholz.

În unele orașe din regiunea Renania-Palalinat - sălile polivalente, în care au avut loc anterior evenimente sportive, expoziții și concerte, vor deveni de asemenea săli comune unde oamenii se vor putea încălzi. Deja, mulți dintre germani se confruntă cu probleme majore după ce prețurile au explodat la utilități și la alimente.

"Suntem singurii care am mărit taxele şi impozitele, întreprinderile sunt praf. E haos!"

Pe fondul ultimelor evenimente din Germania, analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu următoarele comentarii, în direct la Realitatea TV: "Atunci când Germania se pregăteşte de ce este mai rău şi bagă în centrele de vaccinare oameni care n-au ce mânca şi nu se pot încălzi, vă daţi seama cum stă România. De-aici diferenţa între cel care se pregăteşte pentru ce va să vină şi cel care dansează toată vara, cum este Guvernul actual al României. Nu ai a face comparaţie. Pe de o parte este responsabilitatea - Ministrul de Finanţe al Germaniei care anunţă sus şi tare că nu va majora taxele şi impozitele, fiindcă ar însemna un sabotaj la adresa economiei ţării şi, pe de altă parte, Guvernul de Bucureşti care a majorat de-o manieră severă taxele şi impozitele, făcând praf tot ce înseamnă mică şi medie întreprindere românească de până la 1 milion de euro cifră de afaceri, punând pe butuci industria de construcţii prin majorarea aberantă a TVA-ului la construcţii de la 5 la 19%. E o diferenţă uriaşă! Din cauza asta, văzând imaginile din Sri Lanka, tot încerc să-mi spun -  Aşa ceva nu se poate întâmpla în România. Şi-mi doresc ca aşa ceva să nu se întâmple la noi. Dar dacă Germania se pregăteşte cu astfel de măsuri în timp ce România ia "toate" măsurile necesare pentru a crea haos în ţară... noi ce să înţelegem? Că nu putem spune că România are un Guvern pro-rus, ne-ar bate Dumnezeu, nu! E un Guvern pro-occidental. Şi-atunci, ce este la mijloc? Doar prostia? Doar incompetenţa? Pe ce ne bazăm? Ar trebui să existe o raţiune pentru faptele pe care le săvârşeşte azi Guvernul."

În alte localități din Germania, autoritățile vor să stingă luminile în clădirile publice, pe timpul nopții. Oficialii îndeamnă oamenii să economisească energie electrică pentru a putea facilita umplerea depozitelor de gaze până la iarnă. În prezent, Germania este puternic dependentă de gazul rusesc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel