Data publicării:

Germania: Numărul expulzărilor, în creștere

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Stiri
WhatsApp

Numărul expulzărilor din Germania spre ţările din Maghreb creşte semnificativ.

Numărul de expulzări din Germania spre ţările din Maghreb a crescut drastic începând din 2015, în principal ca urmare a progresului înregistrat în identificările biometrice, potrivit unui studiu publicat luni, relatează AFP.

Numărul expulzărilor către Maroc a crescut astfel de la 61 în 2015 la 634 în 2017, se arată în raportul citat de cotidianul german Bild. În primele opt luni ale anului 2018, 476 de persoane au fost expulzate spre această ţară. Tendinţa este aceeaşi spre Tunisia (17 expulzări în 2015, 251 anul trecut, 231 în acest an) şi Algeria (57 în 2015, 504 în 2017 şi 400 la sfârşitul lunii august în acest an). Ministerul de Interne german a confirmat luni această tendinţă, care, potrivit unui purtător de cuvânt, se explică printr-o 'îmbunătăţire a cooperării cu aceste ţări' în acţiunile de repatriere a migranţilor.

Schimb de date biometrice

Raportul publicat de Bild se concentrează, în special, pe 'progrese semnificative în identificarea persoanelor care ar putea fi obligate să părăsească ţara'. Cele trei ţări din Africa de Nord au acum posibilitatea de a-şi identifica cetăţenii 'pe baza unui schimb de date biometrice sub formă electronică'. Acest lucru a dus la o creştere bruscă a numărului de identificări, se arată în raport.

Guvernul german a luat în iulie măsuri pentru a accelera repatrierile solicitanţilor de azil din toate cele trei ţări maghrebiene, considerându-le de acum înainte ca fiind ţări sigure. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Consiliul de miniştri la 18 iulie.

Subiect sensibil

Subiectul migranţilor maghrebieni a devenit foarte sensibil după atacurile comise asupra femeilor în seara de Anul Nou 2015 la Köln, atribuite de poliţie unor bărbaţi originari din Africa de Nord şi, mai ales, după atacul comis în decembrie 2016 la Berlin (soldat cu 12 morţi) de către tunisianul Anis Amri.

Grupurile pentru apărarea drepturilor omului se opun includerii ţărilor din Maghreb pe această listă a ţărilor sigure, în special din cauza discriminării homosexualilor, a atacurilor asupra libertăţii de expresie şi a cazurilor de tortură înregistrate în aceste ţări.

Vezi și: Franța vrea proceduri mai eficiente de expulzare a migranților



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel