Urmărește emisiunea live
Germania - nouă platformă pentru a ajuta la combaterea incendiilor de pădure
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Autorităţile germane au lansat o nouă platformă online menită să îi ajute pe pompieri în lupta contra incendiilor de pădure, în contextul perioadelor repetate de secetă îndelungată care cresc riscul de izbucnire a focarelor, relatează duminică agenţia DPA.

Platforma online "Forest Fire Atlas" este o bază de date care "prezintă diverse informaţii ce pot fi relevante pentru combaterea incendiilor forestiere într-un mod de mare actualitate", a declarat Paul Becker, directorul Oficiului Federal de Cartografie şi Geodezie, care a dezvoltat platforma. Această agenţie se află sub jurisdicţia ministerului german de Interne şi prelucrează date privind suprafaţa Germaniei.

Atlasul colectează o serie întreagă de date disponibile public şi le prezintă sub formă de hartă. "Aceasta include amplasarea zonelor forestiere, situaţia actuală din punct de vedere al incendiilor, dezvoltarea precipitaţiilor şi multe altele", a explicat Becker. Potenţialii utilizatori sunt autorităţi federale şi naţionale, dar şi departamente locale de pompieri.

"Scopul este de a oferi factorilor de decizie material bazat pe fapte pentru a-i ajuta în planificarea operaţională", a adăugat Paul Becker. Climatologii au avertizat că Germania este ameninţată de încă un an de secetă, după doi ani cu cantităţi de precipitaţii sub medie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel