Data publicării:

Germania își propune să integreze pe piața muncii pensionarii de 63 de ani

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministrul de Finanțe al Germaniei, Christian Lindner.Sursa foto Agerpres
Ministrul de Finanțe al Germaniei, Christian Lindner.Sursa foto Agerpres
Ministrul de Finanțe al Germaniei, Christian Lindner, a declarat luni că cei care se pensionează la vârsta de 63 de ani ar trebui să fie angajați pe termen scurt.

Într-un interviu acordat Funke Mediengruppe, Lindner a susținut că pensionarii de 63 de ani au primit, în esență, un bonus.

"Există milioane de oameni care sunt disponibili pe piața muncii, dar trăiesc din beneficii sociale. Ar trebui să încurajăm acești oameni să intre pe piața muncii cu cel puțin un mini job", a spus el.

Răspunzând cererilor unor economiști care solicitau mai multe ore de lucru pentru a menține nivelul de bunăstare al țării, Lindner a spus: „De ce nu creăm stimulente pentru ca oamenii să lucreze mai mult în loc să-și finanțeze pensionarea la vârsta de 63 de ani?”

El a respins propunerile pentru săptămâna de lucru de patru zile în țară, declarând că dezbaterile despre săptămâna de lucru de patru zile nu vor ajuta Germania să își finanțeze standardele sociale și normele de mediu pe termen lung.

În prezent, vârsta de pensionare în Germania este de 65 de ani, dar crește treptat până la 67 de ani. Începând din 2031, lucrătorii vor fi eligibili pentru pensionare doar la vârsta de 67 de ani.

Pentru a se califica pentru pensionare în Germania, persoanele trebuie să fi plătit prime de pensie timp de cel puțin 5 ani.

Dreptul de pensionare la vârsta de 63 de ani a fost anterior o reglementare excepțională introdusă numai pentru cei născuți înainte de 1953 în timpul guvernelor anterioare, potrivit aa.com.tr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel