Data publicării:

Germania își menține politica de a nu livra arme Ucrainei și acuză țările NATO de slăbiciune în fața tensiunilor din estul Europei

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Germania își menține politica de a nu livra arme Ucrainei și acuză țările NATO de slăbiciune în fața tensiunilor din estul Europei / Sursă foto: Facebook Olaf Scholz
Germania își menține politica de a nu livra arme Ucrainei și acuză țările NATO de slăbiciune în fața tensiunilor din estul Europei / Sursă foto: Facebook Olaf Scholz
Germania este pregătită să trimită trupe suplimentare în țările baltice, dar își menține politica de a nu livra arme în regiunile de conflict.

Germania este pregătită să trimită trupe suplimentare în țările baltice, a anunțat duminică cancelarul țării, Olaf Scholz.

„Suntem gata să luăm o decizie”, a răspuns Scholz când a fost întrebat despre angajamentul Germaniei de a crește prezența NATO în regiune. El a adăugat că decizia de a trimite noi întăriri ar putea fi luată la o reuniune a miniștrilor apărării din NATO, programată pentru mijlocul lunii februarie. Germania conduce în prezent o operațiune NATO în Lituania în care sunt dislocați 500 de soldați germani.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat anterior că Berlinul este gata să-și consolideze prezența în Lituania, spunând că „sunt trupe disponibile” și că Berlinul discută cu Vilnius „ce ar fi util”.

Cancelarul german, care este așteptat, luni, la Washington pentru prima sa întâlnire cu președintele american Joe Biden, este programat să se întâlnească și cu liderii fostelor republici baltice sovietice la Berlin, în cursul acestei săptămâni, și va călători și în Ucraina și Rusia luna aceasta.

Germania își menține politica de a nu livra arme

Vorbind presei germane, Scholz a reiterat că Germania „nu livrează arme în locurile aflate în criză și nu livrează arme letale Ucrainei”, subliniind că aceasta a fost și poziția predecesoarei sale, Angela Merkel, și că majoritatea germanilor au aceeași părere.

De asemenea, el a dat vina pe partenerii europeni NATO, precum și pe Statele Unite, pentru că nu au exercitat suficientă presiune pe fondul escaladării tensiunilor de la granița dintre Ucraina și Rusia, scrie RMX.

Autoritățile din Ucraina au neutralizat un grup care se pronunța pentru o lovitură de stat

 

În Transcarpatia a fost neutralizat un grup de agenți care se pronunța pentru lovitură de stat în Ucraina.

Activitățile grupului au fost coordonate cu Federația Rusă. Pentru a efectua sabotaj informațional, atacatorii și-au desfășurat „celulele” din Donețk până în Transcarpatia și au folosit zeci de conturi false.

Conținutul distructiv a fost repostat de pe site-uri de propagandă rusești și distribuit prin rețelele sociale, inclusiv prin cele interzise în Ucraina.

Activitățile subversive ale agenției inamice au fost coordonate de reprezentanți ai serviciilor speciale ruse. Răspândind apeluri provocatoare, ei au încercat să zdruncine situația politică internă din diferite regiuni ale țării.

Campania a fost organizată de doi localnici. La instrucțiunile „curatorilor” lor, aceștia răspândesc propagandă pentru schimbarea granițelor statului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel