Urmărește emisiunea live
Germania, după Merkel. Viitorul relației dintre locomotiva Europei și marile puteri: SUA, China și Rusia | Analiză Florin Diaconu „Pe Plan Extern”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
DC News vă invită la o nouă emisiune „Pe Plan Extern”, vineri, 1 octombrie 2021. 

Invitatul acestei ediții va fi reputatul profesor Florin Diaconu.

Dr. Florin Diaconu este conferențiar universitar în cadrul Facultății de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB), expert în relații internaționale și studii de securitate. El va discuta la emisiunea „Pe Plan Extern” despre alegerile din Germania și epoca post-Merkel. 

Emisiunea „Pe Plan Extern” e difuzată săptămânal, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00.

Amintim că la finalul acestei săptămâni, în Germania, social-democrații SPD şi liderul lor, Olaf Scholz, au câştigat 25,8% din voturi, devansând uniunea conservatoare CDU-CSU a lui Armin Laschet care o obţinut numai 24,1% din sufragii.

Conservatorii nu au scăzut niciodată sub pragul de 30%, fiind cel mai slab rezultat de după război.

Totodată, este pentru prima când SPD și CDU/CSU nu depășesc împreună 50%, deși dețin împreună majoritatea mandatelor.

Cele două partide au fost urmate de Verzi care au obținut 14.8 din sufragii, de FPD (liberali) cu 11.5, AfD (extrema naționalistă) cu 10.3 și Linke (extrema stângă) cu aproximativ 5%. 

Însă pe lângă cadrul intern al alegerilor din Germania în emisiunea „Pe Plan Extern” vor fi abordate și chestiuni ce țin de politica externă a Berlinului, cea mai puternică economie a Europei. Relația cu SUA, Federația Rusă și rolul Germaniei în Uniunea Europeană în epoca post-Merkel, vor fi printre temele dezbătute.

Emisiunea difuzată de DC News TV, în care invitat este profesorul Florin Diaconu, poate fi urmărită în direct, vineri, 1 octombrie, 2021, începând cu ora 11:00.

Analiza va fi difuzată pe DC News TV, pe pagina de Facebook DC News, dar și direct pe site, pe www.DCNews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel