Vezi reacția lui CT Popescu la declarația ministrului de Interne german
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
ctpopescu
ctpopescu

Cu două zile  înainte de întâlnirea  premierului Victor Ponta cu cancelarul Angela Merkel, ministrul german de Interne a dat un avertisment fără precedent românilor care lucrează ilegal în germania, informează Der Spiegel. Într-o intervenție telefonică pentru RTV, duminică seara, jurnalistul CT Popescu nu a ezitat să-l facă nazist,  pe oficialul german pentru atacul la adresa românilor și bulgarilor.

"Dacă munciţi aici ilegal, indiferent cum, vă rugăm să vă întoarceţi de unde aţi venit!", a avertizat Hans-Peter Friedrich, oficialul german, în atenţia celor care fraudează serviciile sociale, spunând că vor fi expulzaţi.

Declaraţia ministrului de interne a venit în contextul numeroaselor plângeri privind românii şi bulgarii care vin în Germania, obţin o licenţă pentru afaceri, iar după câteva luni apelează la serviciile sociale pe motiv că afacerea nu a avut succes.

 Ce spune CT Popescu despre declarația oficialului german și despre vizita lui Ponta în Germania

"Nu se poate menține o atitudine ostilă din partea Germeniei, indiferent ce s-a întâmplat în vara trecută. Interesant este ce atitudine va avea domnul Pota față de declarațiile ministrului de Interne german, care vorbea despre românii și bulgarii ca migranții sărăciei care vor fi eliminați din Germania... Cum ar trebui să reacționeze față de o astfel de declarație a domnului ministru de Interne german.

Dacă eu spun despre dânsul (N.R. ministrul german de Interne) că îmi displace persoane lui, pentru că este neamț și nemții sunt naziști este exact aceeași logică. Dacă domnul ministru de Interne german își permite să spună la modul general despre români și bulgari că sunt migranții sărăciei și trebuie eliminați, atunci pot să spun și eu despre el că este nazist. Este o declarație deosebit de gravă împotriva principiilor fundamentale europene, că tot a venit vorba de ele în vara trecută  și  multe luni după aceea, pentru că domnul respectiv nu va suporta niciun fel de consecință, pentru că este ministrul german de Interne".

"Domnul ministru german nu va fi sancționat, nu va primi de la domnul Barroso 11 puncte, sau măcar unul de pildă să nu mai vorbească la modul general, sau nici măcar la modul particular, nu poate să facă astfel de afirmații că o națiune că înseamnă migranzii sărăciei. Nu o să primească un astfel de punct de la domnul Barroso. De ce, pentru că există mari puteri și există țări ca România care trebuie să se supună".

Despre vizita premierului în Germania, CT Popescu a spus că Ponta va reacționa cu realism politic, domnul Ponta este un oportunism. Domnul Ponta va adopta o atitudine diplomatică, în niciun caz nu va cere socoteală doamnei Merkel cu privire la afirmațiile ministrului de Interne german, a mai declarat jurnalistul CT Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel