Data publicării:

Germania are multe de învăţat de la Brazilia în materie de protejare a mediului, susţine preşedintele brazilian Bolsonaro

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

'Germania are multe de învăţat de la Brazilia' în ceea ce priveşte protejarea mediului, i-a replicat joi preşedintele brazilian Jair Bolsonaro cancelarului federal german Angela Merkel, înainte de summitul G20 din Osaka, unde, potrivit acestuia, 'Brazilia nu va accepta să fie tratată ca în trecut', informează AFP.

Cei doi şefi de stat urmează să participe în oraşul nipon la summitul celor 20 de ţări cele mai industrializate din lume, care va începe vineri. 'La fel ca voi, urmăresc cu mare îngrijorare problema acţiunilor preşedintelui brazilian (privind defrişarea) şi, dacă se va ivi oportunitatea, voi profita de ea la G20 pentru o discuţie clară cu el', a declarat miercuri Angela Merkel în faţa parlamentarilor germani. Aceste declaraţii nu au fost pe placul preşedintelui de extremă dreapta al Braziliei.

'Preşedintele Braziliei nu este aici (la summitul G20) pentru a primi avertismente, spre deosebire de summiturile anterioare. Brazilia trebuie să fie respectată. Nu vom accepta să fim trataţi ca în trecut', a avertizat fostul căpitan de armată, care a preluat funcţia de preşedinte în ianuarie. 'Brazilia poate să-i servească de exemplu Germaniei, inclusiv în problema mediului. Industria lor (germană) continuă să folosească energia fosilă, în mare parte cărbunele, în timp ce a noastră - nu', a continuat Bolsonaro.

'Prin urmare, ei au multe de învăţat de la noi', a insistat preşedintele brazilian după sosirea lui la Osaka. În Brazilia, cea de-a 8-a economie a lumii, energia provine în proporţie de 88% din surse regenerabile, în mare parte din cea hidraulică, însă creşterea numărului de baraje şi impactul lor asupra ecosistemelor fragile îi îngrijorează tot mai mult pe apărătorii mediului. Jair Bolsonaro sprijină puternic expansiunea activităţilor agricole, iar despădurirea începută cu ani înainte de ascensiunea lui la putere continuă într-un ritm susţinut, mai ales în Amazonia, 'plămânii planetei', şi provoacă tot mai multe conflicte cu populaţiile indigene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel