Data publicării:

Germania a trimis Ucrainei încă două lansatoare pentru sisteme de apărare aeriană Patriot

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Germania a trimis Ucrainei încă două lansatoare pentru sisteme de apărare aeriană Patriot / Foto: Pixabay
Germania a trimis Ucrainei încă două lansatoare pentru sisteme de apărare aeriană Patriot / Foto: Pixabay
Germania a furnizat Ucrainei încă două lansatoare pentru sisteme de apărare aeriană Patriot.

Volodimir Zelenski a mulţumit Germaniei şi cancelarului german Olaf Scholz pentru furnizarea a încă două lansatoare pentru sisteme de apărare aeriană Patriot, relatează Agerpres, citând dpa.

"Acest lucru este foarte important", a spus preşedintele ucrainean în discursul său rostit sâmbătă seara.

"Mulţumesc. Mulţumesc, Germania. Le mulţumesc oamenilor", a spus Zelenski.

Sistemele Patriot construite în SUA sunt deosebit de importante pentru Ucraina deoarece, potrivit Kievului, au interceptat deja rachete hipersonice ruse de mai multe ori. Fiecare întărire a apărării aeriene a Ucrainei înseamnă salvarea a mii de vieţi, a subliniat Zelenski.

Pe lângă asistenţa pentru apărare aeriană, sprijinul pentru eliminarea minelor este deosebit de important în acest moment, a menţionat preşedintele Zelenski. Din cauza minelor şi a muniţiei neexplodate, aproximativ 174.000 de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean reprezintă un pericol pentru oameni.

Armata ucraineană a anunţat progrese pe linia frontului lângă aşezarea Robotîne

În tot acest timp, armata ucraineană a anunţat că forţele sale au înregistrat progrese pe linia frontului lângă aşezarea Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv, în regiunea Zaporojie (sud), relatează Reuters.

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate din Ucraina, printre civilii morţi sau răniţi s-au aflat şi copii după o zi în care ruşii au lansat şase rachete, 36 de lovituri aeriene şi 32 de sisteme de rachete spre zone populate şi poziţii ale trupelor ucrainene.

Totodată, armata a indicat că au avut loc 33 de confruntări şi forţele de apărare ucrainene au continuat o operaţiune ofensivă spre Melitopol şi Berdiansk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel