Germania a explicat de ce NU vrea să trimită armament Ucrainei pentru a se apăra de Rusia: Cine discută, nu trage
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Germania a explicat de ce NU vrea să trimită armament Ucrainei pentru a se apăra de Rusia. "Cine discută, nu trage" / Foto: Pixabay, de Karlheinz Pape
Germania a explicat de ce NU vrea să trimită armament Ucrainei pentru a se apăra de Rusia. "Cine discută, nu trage" / Foto: Pixabay, de Karlheinz Pape
Germania a explicat de ce NU vrea să trimită armament Ucrainei pentru a se apăra de agresiunea rusă.

Germania a anunțat anterior că refuză să trimită  armament Ucrainei pentru a se apăra de agresiunea rusă. Acum, ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a justificat refuzul ţării sale, informează Agerpres, citând dpa.

Poziţia Germaniei, diferită de a unor aliaţi din NATO cum ar fi Statele Unite, Regatul Unit şi ţările baltice, i-a surprins pe unii din aceştia şi a deranjat guvernul pro-occidental de la Kiev.

Guvernul de centru-stânga condus de cancelarul Olaf Scholz a anunţat că acţionează pentru detensionarea crizei dintre Rusia şi Ucraina, dar a exclus livrarea de armament pentru ucraineni, aşa cum a făcut şi predecesoarea sa, Angela Merkel.

"Cine discută, nu trage"



Adoptarea unei poziţii diametral opuse în această privinţă ar fi posibilă numai "în deplină cunoştinţă de cauză şi mai ales fără a închide uşile a căror redeschidere abia se încearcă în acest moment", a declarat Baerbock deputaţilor din Bundestag, parlamentul federal german.

"Cine discută, nu trage. De aceea, este foarte grav să respingem pur şi simplu reluarea dialogului", a apreciat ea, referindu-se aparent la recentele evoluţii diplomatice între Washington şi Moscova, precum şi la dialogul de miercuri, de la Paris, între consilieri politici ucraineni şi ruşi.

Şefa diplomaţiei germane a afirmat că Berlinul sprijină forţele armate ucrainene. Ea a reamintit anunţul de miercuri conform căruia Germania va trimite Ucrainei 5000 de căşti militare. Ambasadorul ucrainean la Berlin a calificat însă decizia privind căştile drept "un gest pur simbolic". 

Șeful Marinei din Germania, DEMISIE, după ce a spus că Putin merită respect, iar Crimeea nu va mai aparţine niciodată Ucrainei

Șeful marinei Kay-Achim Schönbach a demisionat pe fondul scandalului creat de comentariile sale, conform cărora preşedintele rus Vladimir Putin merită respect iar Peninsula Crimeea nu va mai aparţine niciodată Ucrainei. Vice-amiralul Kay-Achim Schönbach a făcut aceste comentarii în India. În urma lor, ambasadorul Germaniei a fost solicitat de autorităţile ucrainene pentru a da explicaţii, iar Schönbach a încercat să revină asupra lor sâmbătă.

"Ceea ce îşi doreşte cu adevărat este respect", a spus Schönbach despre Putin."Şi, Doamne, să acorzi cuiva respect are un cost redus, este chiar gratuit. Dacă aş fi întrebat, (aş spune că) este uşor să i se acorde respectul pe care îl cere cu adevărat şi pe care, probabil, îl merită". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel