Data actualizării:
Data publicării:

Gerhard Schroeder, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, merge în vizită la Moscova pentru discuţii privind încheierea războiului în Ucraina

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
Fostul cancelar german Gerhard Schroeder se întâlneşte cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova pentru discuţii privind încheierea războiului în Ucraina, a anunţat site-ul Politico, relatează Reuters.

Vizita survine după convorbiri la Istanbul cu un politician ucrainean care este membru al delegaţiei ţării pentru convorbiri de pace cu Rusia, au declarat surse pentru Politico.

Schroeder, cancelar german din 1998 până în 2005, se află în atenţie pentru legăturile sale cu companii ruseşti. El este în consiliul de conducere al gigantului petrolier rus Rosneft şi este preşedinte al comitetului de acţionari al companiei care se ocupă de construirea conductei Nord Stream 2 şi care este sancţionat de Statele Unite.

Vizat de o plângere pentru ”crime împotriva umanităţii”



Politicienii guvernamentali germani i-au cerut lui Schroeder să renunţe la astfel de roluri, în timp ce ceilalţi foşti lideri au anunţat că părăsesc poziţii deţinute în consilii de conducere ale companiilor ruse din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder este recent vizat în Germania de o plângere pentru ”crime împotriva umanităţii”, conform AFP, notează Agerpres. 

Parchetul din Hanovra a confirmat pentru agenţia de presă franceză faptul că plângerea a fost transmisă parchetului federal din Karlsruhe- Germania, care va urma să decidă dacă începe sau nu o anchetă care s-ar putea finaliza cu acuzarea fostului cancelar sau cu clasarea cazului.

Războiul Rusia - Ucraina, în a 15-a zi

Războiul continuă cu o Rusie care susține că nu a invadat Ucraina și cu un nou val de sancțiuni. Peste 70 de copii și-au pierdut viața de la începutul războiului, iar situația nu pare să aibă rezolvare, în acest moment. 

'”Aşa cum am spus de la început, vor fi costuri interne după ce impunem sancţiuni puternice ca răspuns la războiul neprovocat declanşat de Putin, dar americanii ştiu asta: costurile pe care noi le impunem lui Putin şi acoliţilor săi sunt mult mai devastatoare decât costurile pe care noi le suportăm” a dat astăzi asigurări președintele american Joe Biden. 

Între timp, Rusia suspendă exporturile de cereale (grâu, meslin, secară, orz şi porumb) către Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) până pe 31 august, pentru a asigura suficiente alimente pentru piaţa internă, a anunţat joi Ministerul Economiei, transmite Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel