Gerhard Schroeder, fost cancelar german, scapă de sancţiunile SPD pentru legăturile cu Rusia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Gerhard Schroeder, fost cancelar german, nu va fi sancţionat de SPD, partidul din care face parte, pentru legăturile cu Rusia, deoarece nu s-a putut stabili dacă s-a făcut vinovat de vreun act care să îl dezonoreze. 

Nu s-a putut "stabili cu suficientă certitudine" că Schröder a încălcat statutele, principiile sau regulile partidului său că s-a făcut vinovat de un act care să-l dezonoreze, a anunţat comisia de arbitraj în textul deciziei.

"Este posibil ca politicieni germani de top să fi subestimat pericolele dependenţei de energia rusească în ultimii 25 de ani", a mai precizat sursa citată.

Acest lucru este valabil şi pentru alţi politicieni din SPD şi respectiv alte partide, a menţionat organismul în cauză.

Aceeaşi comisie internă de arbitraj a SPD a decis în august anul trecut că Schröder nu poate fi exclus din partid, întrucât "nu se face vinovat de încălcarea regulilor partidului". Excluderea sa fusese solicitată de 17 filiale ale SPD, scrie Agerpres.

Potrivit Politico, Schröder s-a confruntat cu critici dure pentru legăturile sale cu Rusia, care au inclus locuri în consiliile de administraţie ale companiilor energetice ruse. Parlamentul german l-a lăsat în mai pe Schröder fără o parte din banii care îi erau alocaţi în calitate de fost cancelar, precum şi fără staff sau spaţiu de birou.

De la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei în februarie, Schröder s-a întâlnit de două ori cu Vladimir Putin. După ultima sa călătorie la Moscova din luna iulie, fostul cancelar a dat un interviu foarte criticat, în care a pledat din nou pentru negocieri cu Rusia, provocând furia conducerii de la Kiev, notează Politico, conform Agerpres.

Schroeder, plătit regeşte de Rusia 

Potrivit "Vermogen Magazin", averea lui Schroeder este estimată la aproximativ 20 de milioane de euro, la care se adaugă pensia ca fost cancelar, de aproximativ 8000 de euro pe lună, dar şi remuneraţiile ca fost membru al Parlamentului Saxoniei inferioare şi al Bundestagului. Schroeder, însă, câştigă mult mai mult din activităţile sale economice.

Conform Redaktionsnetzwerk Deutschland, salariul său pentru funcţia de conducere din Nord Stream AG este de aproximativ 250.000 de euro pe an. În ceea ce priveşte remuneraţia ca şef al comisiei de supervizare de la Rosneft, salariul ar fi de 600.000 de euro pe an, potrivit Der Spiegel. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel