Gerard Depardieu, după ce a votat la ambasada Rusiei din Paris: Îl admir pe preşedintele rus Vladimir Putin
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 sep 2021, 23:44
WhatsApp
Foto: Facebook Gerard Depardieu
Foto: Facebook Gerard Depardieu
Gerard Depardieu a votat la alegerile legislative din Rusia.

Actorul francez Gerard Depardieu, cetăţean rus din 2013, a votat duminică la ambasada Rusiei din Paris în a treia zi a alegerilor legislative desfăşurate în Federaţia Rusă, relatează Agerpres, citând EFE.

"Am votat pentru că este datoria mea. Admir Rusia şi îl admir pe preşedintele rus Vladimir Putin", a declarat el presei, potrivit unor media ruse.

Depardieu nu şi-a ascuns niciodată admiraţia pentru Putin, care i-a acordat cetăţenia rusă după conflictul pe care l-a avut cu autorităţile franceze când acestea au majorat impozitele pe veniturile celor mai bogaţi cetăţeni. Actorul este înregistrat ca domiciliat în oraşul Saransk, capitala Republicii Mordovia, şi a participat la diverse proiecte de televiziune şi film locale, dar ulterior a vizitat doar sporadic Rusia. În ultimii ani, Putin a acordat cetăţenia rusă prin proceduri de urgenţă unor actori occidentali celebri precum americanul Steven Seagal.

VEZI ȘI: Alegeri în Rusia. Partidul lui Vladimir Putin conduce în alegerile legislative cu 38,75% (primele rezultate)

Gerard Depardieu, acuzat de DUBLU-VIOL, supărat că s-a aflat

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 72 de ani, a fost inculpat la data de 16 decembrie 2020 pentru "viol" şi "agresiune sexuală", pe care le-ar fi comis în vara anului 2018 asupra unei tinere actriţe, fapte respinse de actor, a declarat în luna februarie pentru AFP o sursă apropiată dosarului, informaţie confirmată şi de o sursă judiciară.

Reclamanta, care a denunţat la sfârşitul lunii august 2018 că a fost violată de două ori la domiciliul din Paris al actorului cu câteva zile înainte, a obţinut în vara anului 2020 ca această anchetă, clasată iniţial de parchetul din Paris, să fie încredinţată unui judecător de instrucţie. Avocatul actorului, Hervé Témime, contactat de AFP, "a deplâns faptul că aceste informaţii au fost făcute publice".

Gérard Depardieu, care a rămas în libertate, fără control judiciar, "contestă în totalitate faptele pentru care este acuzat", a spus avocatul său.

VEZI ȘI: MAE: România NU recunoaște alegerile organizate de Rusia în Crimeea și Transnistria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?