Gerard Depardieu critică "excesele nebunești" ale lui Putin în Ucraina
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu
Actorul francez Gerard Depardieu, care l-a lăudat în trecut pe președintele rus Vladimir Putin, a criticat "excesele nebunești și inacceptabile" ale acestuia în Ucraina, relatează Reuters. Starul francez a anunţat că toţi banii obţinuţi din cele trei concerte ale sale planificate pentru începutul lunii aprilie la Paris "vor ajunge la victimele ucrainene", informează AFP joi.

Depardieu, care și-a luat cetățenia rusă în 2013, a declarat joi pentru Agenția France Presse: "poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești și inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin".

Gerard Depardieu va susţine cele trei concerte în perioada 1-3 aprilie la Paris.

"Toate câştigurile din cele trei concerte pe care le voi susţine la Théâtre des Champs-Elysées (...) vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie deosebită către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti... Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici", a afirmat actorul.

În 2013, Putin i-a acordat lui Depardieu cetățenia rusă, ceea ce a stârnit un scandal în Franța, unde actorul a fost acuzat că și-a abandonat patria pentru a evita impozitele.

Depardieu, starul unor filme precum "The Last Metro" și "Cyrano de Bergerac", și-a primit noul pașaport personal de la Putin la reședința liderului rus de pe coasta Mării Negre.

Practic, era vorba despre impozitul pe venit pentru francezii care câştigă mai mult de un milion de euro pe an, care urma să fie majorat la 75%. Rusia avea o cotă unică de 13% pentru impozitul pe venit. Ulterior, Consiliul Constituţional al Franţei a revocat legea, argumentând că noua cotă de taxare este „excesivă“ şi a respins totodată formula de calcul pe care se baza aceasta.

Depardieu avea la vremea respectivă  o avere estimată la peste 120 de milioane de dolari, iar decizia sa a fost una emblematică pentru atitudinea francezilor faţă de sporirea taxelor.

Natalia Oreiro, cetățenie rusă acordată de Vladimir Putin

Cântăreaţa şi actriţa uruguayană Natalia Oreiro a primit și ea  cetăţenia rusă acordată  de către Vladimir Putin.

"Vreau să mulţumesc Rusiei şi întregului său popor pentru această mare onoare. Relaţia noastră se bazează pe peste 20 de ani de dragoste. Şi simt că această legătură va deveni şi mai puternică", a spus Oreiro pe contul său de pe reţeaua de socializare Vkontakte, anul trecut după primirea cetățeniei ruse.

Oreiro, care vizitează periodic Rusia şi este foarte populară în această ţară pentru rolurile sale din diferite telenovele, a depus cererea pentru obţinerea cetăţeniei ruse în iunie 2016.

În 2018 artista a înregistrat un cântec pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, iar în 2019, cu ocazia turneului său "Unforgettable", a susţinut concerte în 13 oraşe ruseşti, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel