Georgică Severin: Există oameni în TVR care consideră că televiziunea e reprezentată de ei. Fără o reformă radicală nu se va produce nimic / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Georgică Severin, parlamentar și președinte al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre reformarea TVR. 

„Înființarea TVR Info vine tocmai pentru că la anul e un an încărcat calendar electoral, pentru asta au făcut TVR Info și tot încearcă TVR-ul să dea iluzia decidenților, guvernanților că ar conta.”, a spus Val Vâlcu.

„TVR-ul este, poate, unul din vectorii media care contează foarte puțin.”, a spus Georgică Severin.

„Exact așa. Dacă în ’90 întorcea opinia publică împotriva Pieței Universității, în ’92 a contat în realegerea lui Iliescu, acum orice ar face nu contează și ei încearcă să dea impresia guvernanților ca să își justifice bugetele pentru că altfel n-au de ce să-i mai țină”, a spus Val Vâlcu.

„Televiziunea Română este o instituție necesară, doar că ea trebuie gândită dintr-o altă perspectiva decât cea în care este privită la momentul actual. În momentul de față, cel puțin ce percep eu ca membru al Consiliului de Administrație, tot timpul se vorbește despre strategiile editoriale, dar de fapt vorbim de problemele de influență în zona editorială care nu sunt de competența Consiliului de Administrație.

Televiziunea Română ar trebui să fie acel vector cultural, acel vector care să pună în fața cetățenilor plătitori de taxe, să vadă, de exemplu, Festivalul Enescu, o serie întreagă de transmisii importante, sportive, Campionatul Mondial de Atletism.

Sunt mulți factori care sunt preluați de Televiziunea Română, dar lucrurile importante se pierd în marea de programe care stau între 0 și 0.5 audiență. Asta pentru că dincolo de seniorii care consideră că sunt acționari la această instituție și coproprietari ai spațiilor de emisie, există această protecție, în instituție, pe care o dau sindicatele și când se luptă între ele și când se unesc. 

Fără o reformă radicală nu se va produce nimic. 

Mai avem o situație care este neplăcută. Cei care conduc instituția, la ora actuală, și joacă un rol important, sunt cei care au intrat în instituție în '90 care aveau vreo 30 de ani și care acum se apropie de pensionare sau trebuiau să fie pensionați, unii dintre ei. Viziunea lor este că ei sunt o parte a instituție și că televiziunea sunt ei sau ele.

Problema este schimbul care se produce între generații, trebuie să fim sinceri. La nivelul „cine vine acum spre televiziune?” Sunt mulți, dar toți caută fie contracte, fie zona bănoasă. Spre televiziune vom vedea că sunt fie cei vechi care sunt pasionați de meserie, fie fii și fiicele celor vechi care învață meserie pe lângă.", a spus Georgică Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel