Data actualizării:
Data publicării:

Georgia va fi a doua Ucraina? Rusia a finalizat construcția portului care va găzdui o bază navală în Abhazia ocupată / video

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Rusia finalizează construcția unui port pentru o bază navală în districtul Ochamchire al Abhaziei ocupate.    

Pirveli a raportat că Rusia a aproape finalizat construcția unui port destinat desfășurării navelor militare în partea ocupată a Georgiei, notează NV.

Imaginile aeriene publicate arată o clădire nou construită, probabil construită pentru a găzdui personalul care deservește facilitățile militare rusești din Georgia ocupată.

Imaginile arată, de asemenea, un intens trafic de echipamente de construcții, indicând lucrări continue în desfășurare la locație.

Canalul de pe platforma de socializare sugerează că portul ar putea fi folosit împotriva Ucrainei și ar putea deveni o țintă pentru activele militare ale acesteia.

Raportele anterioare indicau faptul că Rusia a început construcția unei baze navale în Abhazia ocupată, cu lucrări de infrastructură în desfășurare în districtul Ochamchire și cu nave militare desfășurate acolo.

La începutul lunii octombrie, Aslan Bzhania, "liderul" regiunii nerecunoscute, a anunțat înființarea unui nou punct permanent de desfășurare pentru flota rusă în districtul Ochamchire, cu un "acord" corespunzător semnat cu Rusia.

Vicepreședintele Parlamentului Georgian a declarat ulterior că Parlamentul Georgian nu are planuri de a condamna intențiile Rusiei.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că, datorită acțiunilor Forțelor de Apărare ale Ucrainei, Flota rusă din Marea Neagră a pierdut controlul asupra părții nord-vestice a Mării Negre și s-a retras parțial din Crimeea, cu Ucraina pregătită să "respingă" navele rusești în alte locații, inclusiv bazele din teritoriul georgian ocupat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel