Data publicării:

Georgia a confiscat explozibil provenit din Ucraina ce urma să fie transferat în Rusia. Era ascuns în baterii auto și ar fi trecut prin mai multe puncte vamale

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Serviciul de securitate de stat din Georgia a confiscat explozibili care erau transportați din Ucraina în Rusia.  

Serviciul de securitate de stat din Georgia a confiscat explozibili care erau transportați din Ucraina în Rusia.

Șase unități de dispozitive explozive au fost transportate din orașul ucrainean Odesa, prin România, Bulgaria și Turcia, până în Georgia, la 19 ianuarie, se arată într-o declarație.

Explozibilii erau de tip militar C4 "care pot fi activați cu ajutorul unui detonator electric și al unui temporizator special".

Încărcătura de explozibili a ajuns în Georgia într-o dubiţă ucraineană. Cel puțin 12 persoane au fost implicate în acest tranzit

Se precizează într-un comunicat că încărcătura de explozibili a ajuns în Georgia într-o dubiţă ucraineană şi că urma să fie transportată la Voronej, un oraş rusesc situat la circa 180 de km de frontiera cu Ucraina.

Autoritățile georgiene au afirmat că cel puțin 12 persoane au fost implicate în acest tranzit, iar unul dintre pachete a fost găsit la Tbilisi, în timp ce un altul a fost descoperit în momentul în care unele persoane încercau să treacă în Rusia.

"Ca urmare a acțiunilor de căutare operativă și de investigare desfășurate de serviciul de securitate de stat, s-a stabilit că șapte persoane din Georgia, trei persoane din Ucraina și două persoane din Armenia au fost implicate în importul în Georgia a dispozitivelor explozive menționate", a precizat serviciul de securitate, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel