Georgescu (ANI): Când nu mai suportăm amenințările, vom vorbi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele ANI, Horia Georgescu, a ținut să precizeze  la RFI că inspectorii instituției sunt supuși permanent la amenințări pentru a fi intimidați. Acesta a declarat că permanent au deschise circa trei mii de dosare unde sunt verificate toate categoriile  de demnitari. Despre  modificare a legii ANI, Georgescu a spus că nu este cazul în acest moment.

Horia Georgescu, președintele ANI, poate una dintre cele mai contestate persoane publice în acest moment, a ținut să precizeze    că inspectorii ANI nu sunt imuni la  reacţiile politice: "Sunt forme de intimidare! Este inadmisibil pentru reprezentanţi ai statului de rang înalt să prolifereze astfel de poziţii publice, pentru că acestea pot fi privite ca o formă de intimidare şi din păcate se repercutează negativ asupra muncii noastre şi, de ce nu, a imaginii României, în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept. Sunt interpretate ca atacuri directe, intimidări", a declarat Georgescu la RFI

Totodată, șeful ANI a spus că: "Este regretabil, un inspector de integritate munceşte, face un dosar, statul cheltuie bani cu asta şi la final, când avem şi o decizie a instanţei, apare un vot politic care anulează practic munca tuturor instituţiilor".

 Întrebat dacă au existat şi alte forme de presiune asupra ANI, pe lângă declaraţiile publice ale unor politicieni, Horia Georgescu a răspuns: "Sunt diverse tipuri de presiuni. Şi presiunile prin declaraţiile publice sunt puternice sau au un efect negativ. Noi până acum am reuşit să trecem peste aceste ameninţări sau intimidări, sunt convins că o să reuşim să le facem faţă şi în continuare. Când se va ajunge dincolo de limita suportabilităţii, le vom face publice şi ne vom adresa instituţiilor statului".

 Horia Georgescu declară că ANI are în prezent trei mii de dosare deschise: "Verificăm toate categoriile de demnitari, care au obligaţia să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese. În orice moment, la Agenţia Naţională de Integritate sunt în jur de trei mii de dosare deschise privind stări de incompatibilitate, conflicte de interese sau averi nejustificate. Cea mai mare problemă este cea a conflictelor de interese".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel