George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, o acuză pe Clotilde Armand că 'asfaltează' străzi doar pe Facebook - Foto / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
captură video DC News
captură video DC News
George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, lansează acuzații dure la adresa lui Clotilde Armand.

Mai exact, este vorba despre faptul că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, 's-ar lăuda' pe rețelele de socializare cu asfaltarea unor străzi, deși nu a alocat bani în bugetul local. Mai mult, consilierii PNL au trebuit să introducă amendamente în proiectul inițiat de primarul Clotilde Armand pentru a asigura finanțarea lucrărilor de asfaltare.

'Cartierul Chitila Triaj - 16 Februarie a fost practic abandonat de autorități încă de la formarea lui, iar solicitările locuitorilor au fost ignorate zeci de ani. Drumuri de pâmânt (sic, așa e când nu știi limba română) care nu au văzut niciodată asfaltul, veritabile ulițe, pline de noroi când plouă, și din care se ridică praful când temperaturile sunt ridicate, acesta este tabloul dezolant al întregii zone', scrie doamna primar Clotilde Armand pe Facebook, lăudându-se apoi cu asfaltarea acelor străzi pe care „o va face” ea în ultimele patru luni de mandat, deși n-a făcut-o în trei ani și jumătate până acum.

*Foto: Facebook Clotilde Armand

Ipocrizia merge mai departe însă: doamna primar se laudă cu asfaltarea unor străzi pentru care nu a prins bani în bugetul local și pentru care consilierii PNL au fost nevoiți să introducă amendamente în proiectul propus de Clotilde Armand pentru a asigura finanțarea lucrărilor.

Inițial, proiectul de buget local propus de primarul Armand cuprindea doar suma de 22.000 de lei, sumă pe care a fost obligată să o aloce pentru că a fost trecută ca amendament la bugetul de stat de deputatul George Tuță, președintele PNL Sector 1 și candidatul PNL la Primăria Sectorului 1. Ulterior, propunerea de buget a fost amendată de consilierii locali PNL până la alocarea sumei de 40 de milioane de lei cu destinație specifică: asfaltarea străzilor de pământ din sector.

* Foto PNL Sector 1

„Mă bucur că doamnei primar îi vin idei văzând pozele puse de noi pe rețelele sociale cu străzi de pământ din sectorul pe care îl conduce de 4 ani. Sunt sigur că nu vede realitatea din teren decât din acțiunile noastre pentru că altfel nu prea iese din birou. Asta nu înseamnă însă că nu vedem toți că minte și că singurii care au depus eforturi pentru a scoate Sectorul din mocirlă suntem noi.

Am lucrat excelent cu echipa de consilieri locali: mai întâi ca deputat, introducând în bugetul de stat un amendament dedicat străzilor de pământ din S1, apoi ca președinte al filialei, coordonând acțiunea prin care echipa PNL a trecut în bugetul local bani suficienți pentru a realiza lucrările necesare.

Și continuăm să facem tot ce nu face ea, deși își însușește munca noastră pe Facebook. Fiindcă rezultatele noastre se văd unde trebuie: în viețile oamenilor", a explicat George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

*Foto PNL Sector 1

Amendamentele făcute de consilierii PNL la bugetul local propus de Clotilde Armand cumulează 197 milioane de lei, reprezentând obiective de investiții pentru comunitate. Ele sunt împărțite astfel:

pentru școli - 133 milioane

pentru asfaltarea străzilor de pământ - 40,5 milioane

pentru achiziție/expropriere imobile de patrimoniu, monumente istorice în vederea reabilitării și implementării unor proiecte de regenerare urbană - 11,4 milioane

pentru finanțarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului - 10 milioane

pentru PUZ Sector 1 - 6 milioanepentru modernizarea de piețe - 1,5 milioane

pentru proiecte pentru asociațiile de proprietari (rampe persoane cu dizabilități, reabilitarea spațiilor de adăpostire colectivă) - 1,2 milioane

pentru activități sportive de masă - 1,2 milioane

pentru realizarea unui SF în vederea implementării unui program local de reabilitare termică a imobilelor rezidențiale unifamiliale - 1 milionpentru realizarea registrului spațiilor verzi - 500 mii

pentru expertiză bloc din Bd. Bucureștii Noi nr. 19 - 250 mii lei

pentru realizarea SF instalare parc fotovoltaic în zona Chitila Triaj – 250 mii lei

În perioada în care proiectul a fost în transparență, echipa de consilieri PNL a depus 132 de solicitări de includere a unor propuneri în buget, propuneri rezultate în urma consultării cu cetățenii Sectorului 1.', conform unui comunicat al PNL Sector 1.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel