George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, cere demiterea de urgență a șefului Poliției Locale
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook George Tuță
foto: Facebook George Tuță
George Tuță, președintele PNL Sector 1, solicită demiterea din funcție a directorului Marius Eusebiu Avram din Poliția Locală.

"Haosul din Primăria Sectorului 1 capătă proporții penale, iar doamna primar Clotilde Armand asistă cu nonșalanță la prejudicierea instituției pe care o conduce fără să ia nicio măsură. Dacă n-o face ea, i-o cerem noi!" se arată într-un comunicat al filialei PNL din Sectorul 1.

Tuță îl vrea pe Avram afară din Poliția Locală

Reprezentanții PNL Sector 1, prin președintele filialei, George Tuță, solicită de urgență demiterea din Poliția Locală a directorului general Marius Eusebiu Avram. Șeful instituției locale însărcinate cu ordinea și siguranța cetățenilor permite angajaților din subordine să fure banii cetățenilor și nu doar să își păstreze slujbele după recunoașterea vinovăției, ci chiar să rămână în poziții de conducere din organizația sa.

În noiembrie 2022, sub conducerea aceluiași Marius Eusebiu Avram, a fost semnat un contract între Poliția Locală Sector 1 și o firmă privată prin care se viza achiziția de uniforme pentru polițiștii locali și echipamente de protecție. Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar privind această achiziție și a arătat că instituția Primăriei a fost prejudiciată cu peste 540.000 de lei pentru că firma Viper Concept SRL a primit toți banii, deși a livrat doar o parte a bunurilor contractate. Concret, este vorba despre o achiziție fictivă, girată de oamenii din conducerea Poliției Locale.

DNA a dat publicității încă din decembrie 2023 un comunicat de presă prin care anunța că Gabriel Ovidiu Iordan, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a semnat un acord de vinovăție prin care recunoștea că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte). Mai mult, Iordan a fost de acord să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, decizie validată în urmă cu 10 zile de Tribunalul Bucureşti - mai spun reprezentanții partidului.

Prejudiciu de peste 100.000 de euro?

"Ne aflăm așadar în situația în care un angajat al Poliției Locale recunoaște oficial de luni bune că a prejudiciat instituția cu peste 100.000 de euro, este condamnat la închisoare, dar își păstrează în continuare funcția în instituția Sectorului 1. Iar șeful acestuia, în mod similar, știe că are în subordine un om care fură bani publici, face fals în acte și aduce prejudicii grave financiare și de imagine instituției pe care o conduce, dar este ținut în funcție de un primar care altfel se luptă fictiv pe Facebook contra „penalilor în funcții publice”.

„Situația actuală din Primăria condusă de Clotilde Armand nu poate fi tolerată. Ce semnal dăm oamenilor de bună credință dacă șefii Poliției Locale recunosc că fură bani și rămân în funcție? Avem un om care a recunoscut că a făcut înțelegeri cu firme private prin care a prejudiciat bugetul local. Asta înseamnă direct bani furați din buzunarul cetățenilor, din taxele și impozitele din care ei voiau să se construiască școli. Iordan e încă acolo, iar șeful lui, directorul Poliției Locale, e încă acolo. Curățenia în Primărie trebuie să înceapă de undeva. Propunem să înceapă de la concedierea celor care fură bani publici și a celor care tolerează furtul. Iar în această categorie din punctul nostru de vedere intră și doamna Armand care știe de acest caz cel puțin din decembrie 2023, dar nu a cerut și nu a luat măsuri împotriva persoanelor de acest tip. Pe ea însă o pot schimba doar oamenii, pe 9 iunie, ca să avem la primărie un om care nu mai tolerează hoția și bătaia de joc la adresa cetățenilor”, a declarat George Tuță, președintele PNL Sector 1.

Conform legii 155/2010 care reglementează activitatea Poliției Locale, primarul Armand are atribuții directe în numirea, sancţionarea și suspendarea raporturilor de serviciu sau, după caz, ale raporturilor de muncă ale şefului poliţiei locale şi adjunctul acestuia, în situaţia organizării acesteia ca instituţie publică de interes local (Art. 31, alin. 1). Mai mult, în raportul său de 3 ani de mandat din ianuarie 2024, Clotilde Armand se lăuda cu „o poliție locală reformată de la rădăcină, în serviciul cetățenilor din sector, (...) o poliție necoruptă care se implică alături de cetățenii sectorului”.

"Nu știm ce înseamnă pentru doamna primar corupție, dar pentru noi e clar: un angajat care își recunoaște vina într-un dosar de corupție nu mai are ce căuta în Primăria Sectorului 1 și instituțiile subordonate ei. Iar un șef al Poliției Locale care tolerează furtul în propria instituție trebuie demis de urgență!" mai spune Tuță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel