Data publicării:

George Teșeleanu, președintele Clubului Sportiv Pantheon Constanța, la Campionatele Mondiale de Judo din Qatar. A primit din partea Federației Internaționale de Judo un premiu în semn de recunoștință

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă: Facebook George Teșeleanu
Sursă: Facebook George Teșeleanu
Duminică seară, la Doha, a avut loc festivitatea care a marcat deschiderea oficială a Campionatelor Mondiale de Judo – ediția 2023, găzduite de Qatar. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Excelenței Sale, Șeicul Joaan bin Hamad Al Thani, președintele Comitetului Olimpic din Qatar și totodată președintele Comitetului de Organizare, și a adunat la Khalid bin Hamad Al-Attiyah Hall din Doha un număr impresionant de reprezentanți și practicanți ai judo-ului de pe întreg mapamondul.

Printre aceștia, pe lângă Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, s-a numărat și George Teșeleanu, președintele Clubului Sportiv Pantheon Constanța. Mai mult decât atât, cu acest prilej el a primit din partea IJF o plachetă în semn de recunoștință pentru efortul depus pentru dezvoltarea judo-ului la nivel mondial, dar mai ales pentru contribuția adusă atât în nume personal, cât și în numele CS Pantheon Constanța, la proiectul de ajutorare a copiilor ucraineni practicanți de judo și refugiați în România din calea războiului izbucnit la ei în țară.

„Scopul meu și scopul nostru este de a promova pacea, incluziunea și solidaritatea prin sport și nu numai. Pacea nu este un tremendum misterios, de fapt pacea este viață, pacea este dragoste, pacea este o lume mai bună. Trebuie să credem în asta și trebuie să muncim pentru asta“, a declarat domnul George Teșeleanu în momentul primirii premiului.

Ceremonia de deschidere a început cu cuvânt de bun venit exprimat de Khalid bin Hamad Al-Attiyah, directorul Comitetului de Organizare al Campionatelor Mondiale de Judo – Doha 2023. El și-a exprimat astfel recunoștința fața de Înălțimea Sa Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Qatarului, declarând că „suntem încântați să găzduim cei mai buni judoka de pe glob. Aceste campionate reprezintă o oportunitate de a scoate în evidență angajamentul asumat de Qatar de a organiza cele mai mari evenimente sportive și vă mulțumim tuturor că ați făcut acest lucru posibil“.

La rândul său, Marius Vizer a mulțumit pentru eforturile depuse de oficialii qatarezi de a organiza aceste campionate, declarând că „investind în sport, investești într-un viitor mai bun pentru lume, în educație, unitate, prietenie și nediscriminare. Aș dori să exprim recunoștința noastră guvernului din Qatar pentru sprijinul acordat evenimentelor sportive internaționale și promovarea judo-ului în întreaga lume“.

România este reprezentată la Campionatele Mondiale de Judo de la Doha de o delegație formată din nouă sportivi. Ei sunt Florentina Ivănescu (cat. 66 kg), Serafima Moscalu (cat. 70 kg) – la feminin și Lucian Borş (cat. 66 kg), Adrian Şulcă (cat. 73 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg), Mircea Croitoru (cat. plus 100 kg), Vlăduţ Simionescu (cat. plus 100 kg) – la masculin.

Concursul din Qatar este unul important pentru că el punctează în clasamentul mondial, cel care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Fereastra de calificare s-a deschis pe 24 iunie 2022 și se va închide pe 23 iunie 2024.

Campionatele Mondiale de Judo din Qatar sunt programate să se desfășoare până pe 14 mai, transmite clubsportivpantheon.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel