
Comentariul lui George Soros:
„Invazia rusă a Ucrainei a venit ca un șoc negativ pentru întreaga lume, perturbând aprovizionarea cu alimente și provocând realinieri geopolitice majore. Acestea fiind spuse, rezultatul real este mult mai bun decât s-ar fi putut aștepta. Armata ucraineană a opus rezistență eroică și, cu sprijin puternic din partea SUA și Europa, a schimbat lucrurile. Armata rusă s-a dovedit a fi un tigru de hârtie, prost condus și complet corupt. Grupul Wagner, o armată privată de mercenari, a susținut invazia pentru o perioadă, dar, în cele din urmă, nici ei nu au reușit să învingă Ucraina.
Drept urmare, Ucraina este acum pregătită să lanseze un contraatac de îndată ce toate echipamentele pe care le-a fost promis Occidentul vor fi livrate. Biden a fost chiar de acord ca Ucrainei să primească avioane de luptă F-16.
Eu cred că contraatacul va avea succes. Ținta va fi Peninsula Crimeea, baza de bază a Marinei Ruse. Prin distrugerea podului terestru deja deteriorat cu Rusia, Ucraina ar putea transforma un activ strategic într-o datorie strategică, deoarece Crimeea nu are apă. Odată cu podul pe uscat distrus, Crimeea va depinde de Ucraina pentru apă.
Multe părți ale Federației Ruse se confruntă deja sub regimul despotic al președintelui Vladimir Putin, iar această evoluție le poate determina să-l respingă cu totul. Visul lui Putin, un Imperiu Rus reînviat, s-ar putea dezintegra și nu mai reprezintă o amenințare pentru Europa și pentru lume.
Sfârșitul războiului din Ucraina va veni ca un șoc pozitiv pentru lume. Acest lucru poate oferi lui Biden o oportunitate de a reduce tensiunea dintre SUA și China, care se află ea însăși în mijlocul unui declin economic care l-ar putea face pe președintele Xi Jinping mai receptiv la o înțelegere cu SUA. Biden nu caută schimbarea regimului în China; tot ce vrea este să restabilească status quo-ul în Taiwan.
O înfrângere a Rusiei în Ucraina și o scădere a tensiunilor chino-americane ar putea crea loc pentru ca liderii lumii să se concentreze pe combaterea schimbărilor climatice, care amenință să ne distrugă civilizația. Dar există doar o cale îngustă și șerpuitoare care duce la acest rezultat. Deci rămâne sub semnul întrebării dacă democrația poate supraviețui policrizei”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter