George Soros: Visul lui Putin s-ar putea dezintegra și nu mai reprezintă o amenințare pentru Europa; contraofensiva Ucrainei va avea succes
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Omul de afaceri și politologul George Soros susține că, având în vedere datele din acest moment, contraofensiva Ucrainei se va încununa cu succes, iar visul lui Vladimir Putin de a recrea un Imperiu Rus nu va mai reprezenta o amenințare. 

Comentariul lui George Soros:

„Invazia rusă a Ucrainei a venit ca un șoc negativ pentru întreaga lume, perturbând aprovizionarea cu alimente și provocând realinieri geopolitice majore. Acestea fiind spuse, rezultatul real este mult mai bun decât s-ar fi putut aștepta. Armata ucraineană a opus rezistență eroică și, cu sprijin puternic din partea SUA și Europa, a schimbat lucrurile. Armata rusă s-a dovedit a fi un tigru de hârtie, prost condus și complet corupt. Grupul Wagner, o armată privată de mercenari, a susținut invazia pentru o perioadă, dar, în cele din urmă, nici ei nu au reușit să învingă Ucraina.

Drept urmare, Ucraina este acum pregătită să lanseze un contraatac de îndată ce toate echipamentele pe care le-a fost promis Occidentul vor fi livrate. Biden a fost chiar de acord ca Ucrainei să primească avioane de luptă F-16.

Eu cred că contraatacul va avea succes. Ținta va fi Peninsula Crimeea, baza de bază a Marinei Ruse. Prin distrugerea podului terestru deja deteriorat cu Rusia, Ucraina ar putea transforma un activ strategic într-o datorie strategică, deoarece Crimeea nu are apă. Odată cu podul pe uscat distrus, Crimeea va depinde de Ucraina pentru apă.

Multe părți ale Federației Ruse se confruntă deja sub regimul despotic al președintelui Vladimir Putin, iar această evoluție le poate determina să-l respingă cu totul. Visul lui Putin, un Imperiu Rus reînviat, s-ar putea dezintegra și nu mai reprezintă o amenințare pentru Europa și pentru lume.

Sfârșitul războiului din Ucraina va veni ca un șoc pozitiv pentru lume. Acest lucru poate oferi lui Biden o oportunitate de a reduce tensiunea dintre SUA și China, care se află ea însăși în mijlocul unui declin economic care l-ar putea face pe președintele Xi Jinping mai receptiv la o înțelegere cu SUA. Biden nu caută schimbarea regimului în China; tot ce vrea este să restabilească status quo-ul în Taiwan.

O înfrângere a Rusiei în Ucraina și o scădere a tensiunilor chino-americane ar putea crea loc pentru ca liderii lumii să se concentreze pe combaterea schimbărilor climatice, care amenință să ne distrugă civilizația. Dar există doar o cale îngustă și șerpuitoare care duce la acest rezultat. Deci rămâne sub semnul întrebării dacă democrația poate supraviețui policrizei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel