George Soros e încrezător că ungurii, în ciuda tuturor pronosticurilor, vor scăpa de Viktor Orbán
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
George Soros e încrezător că ungurii, în ciuda tuturor pronosticurilor, vor scăpa de Viktor Orbán  /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
George Soros e încrezător că ungurii, în ciuda tuturor pronosticurilor, vor scăpa de Viktor Orbán / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Magnatul George Soros spune că 2022 va fi un an decisiv în lupta dintre ceea ce el numește societăți deschise și închise.

Oligarhul american George Soros a oferit o perspectivă utilă asupra propriilor sale gândiri și planuri în timpul unui discurs la Instituția Hoover, săptămâna aceasta, în care subliniat ceea ce consideră că sunt cele mai mari amenințări la adresa planurilor sale pentru o societate globală deschisă. În acest sens, omul de afaceri american, care se autointitulează cu generozitate „filantrop politic”, arată spre China ca fiind inamicul numărul unu (citește AICI).

Soros crede că 2022 va fi un an decisiv în lupta dintre ceea ce el numește societăți deschise și închise. Acesta a vorbit despre alegerile din Germania, care au evoluat în direcția dorită de el, și despre viitoarele alegeri din Ungaria și Franța ca fiind bătălii cheie între forțele binelui și răului. Acesta și-a exprimat speranța că alegătorii unguri, „în ciuda tuturor pronosticurilor”, vor scăpa de Viktor Orbán, pe care el îl numește un conducător autoritar, scrie RMX.

George Soros pompează 125 de milioane de dolari în candidații Partidului Democrat la alegerile din noiembrie din SUA

Soros, în vârstă de 91 de ani, care și-a făcut avere în fonduri speculative, infuzează 125 de milioane de dolari în într-un comitet de acțiuni politice (PAC), pe care l-a înființat în 2019 pentru a sprijini cauzele și candidații Partidului Democrat. Soros a canalizat aproximativ 80 de milioane de dolari în grup în timpul alegerilor din 2020.

Magnatul a spus că noua infuzie masivă de bani va sprijini „cauzele și candidații pro-democrație, indiferent de partid politic”, care sunt investiți în „întărirea infrastructurii democrației americane: drepturi de vot și participare civică, drepturi și libertăți civile și domnia legii."

Soros, care și-a împărtășit declarația mai întâi cu Politico, a adăugat că banii au fost proiectați ca „investiții pe termen lung” care ar sprijini eforturile cu mult peste mandatul intermediar din noiembrie. Fiul lui Soros, Alexander Soros, va fi președinte al PAC.

Noua donație îl va plasa probabil pe George Soros printre primii donatori politici în 2022 și îl va face unul dintre puținii care au contribuit cu o sumă atât de mare în ciclurile electorale din SUA, scrie FoxBusiness (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel