Data actualizării:
Data publicării:

George Simion: „Virgil Popescu a fost arestat”. Ce s-a întâmplat, de fapt

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Virgil Popescu
Sursa foto: Facebook Virgil Popescu

George Simion a spus: „Nu știați că Virgil Popescu a fost arestat?” 

De fapt, Virgil Popescu a fost reținut 24 de ore, în mod abuziv, de I.P.J. Mehedinți. S-a întâmplat în 2001. Prin Ordonanța din data de 02.07.2001 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală, pentru infracțiunile de înșelăciune și șantaj, prev. de art. 215 și art. 194 din Codul Penal. Soluția de scoatere de sub urmărire penală a fost dată în baza art. 10 lit. d Cod Procedura Penală, deoarece nu au fost întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor menționate.

 

Ce s-a întâmplat mai exact. Virgil Popescu a spus că reținerea avea motive politice

 

În anul 2001, Virgil Popescu a fost reținut 24 de ore, în mod abuziv, de I.P.J. Mehedinți, propunerea nefiind însușită de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

La acea vreme, acuzațiile nefondate, aduse la adresa lui Virgil Popescu, se refereau la presupuse infracțiuni de șantaj și înșelăciune.

Prin Ordonanța din data de 02.07.2001 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală, pentru infracțiunile de înșelăciune și șantaj, prev. de art. 215 și art. 194 din Codul Penal. Soluția de scoatere de sub urmărire penală a fost dată în baza art. 10 lit. d Cod Procedura Penală, deoarece nu au fost întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor menționate.

Menționăm că, în anul 2001, reținerea se făcea de poliție, iar măsură arestării se lua de procuror.

Virgil Popescu nu a fost cercetat niciodată de Parchetul Național Anticorupție sau pentru alte infracțiuni de fals, uz de fals sau delapidare.

Scopul acestui dosar fabricat, a fost, înlăturarea domnului Virgil Popescu din funcția de director al PETROM Mehedinți (pentru acest lucru trebuia începută urmărirea penală), scopul fiind atins prin inlocuirea acestuia cu alt politician”, spunea avocata sa în 2016.

De asemenea, Virgil Popescu susținea că reținerea a avut motivație politică, respectiv înlocuirea sa de la conducerea PETROM Mehedinți cu Adrian Duicu, membru PSD, care ulterior a devenit președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Ce spunea Virgil Popescu despre acest subiect în 2019:

 

„Informația este parțial adevărată, a fost un dosar politic în anul 2000, pentru a mă schimba din funcția de director. Au reușit să mă schimbe, dosarul s-a soluționat, pe vremea aceea reținerile se făceau de Poliție…. Parchetul nu a confirmat acea propunere de arestare, au urmat expertize în dosar, eu am fost membru într-o comisie de achiziție a Petrom, doar eu am fost întrebat. Am fost schimbat din funcția de director, dosarul s-a soluționat de două ori cu scoatere de sub urmărire penală pentru că nu există fapta, nu avem cum să influențez acea achiziție de către Petrom… Ministrul Justiției de la acea vreme Rodica Stănoiu a trimis Corpul de Control peste Parchet și a luat dosarul la Parchetul Curții de Apel Craiova. A fost un dosar politic, pot să afirm oricând, făcut ca să mă schimbe din funcția de director al Petrom. Am fost prima victimă a PSD acum 18 ani”, a spus ministrul Popescu la Antena 3 în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel